Title of a News Article

Ertekin’den ayrılık sinyali…

.

Ertekin’den ayrılık sinyali…
banner206

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, önümüzdeki yıl yapılacak olan ŞUTSO seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi'nin Organizesiyle "ŞUTSO 2023 Vizyon Çalışması ve AB Bilgi Merkezleri’nin dünü bugünü ve yarını" konulu bir toplantı düzenlendi. Cevahir Konukevi’nde düzenlenen toplantıya; ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi Koordinatörü

Evrim Esen Uygun ve gazeteciler katıldı.

ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmeyi hak ettiğini belirterek,  en sonunda Türkiye’yi Avrupa Birliği’nde göreceklerini söyledi.

Şanlıurfa’daki yatırımlardan da bahseden Ertekin, gazetecilerin “ŞUTSO’da yeniden başkanlığa aday olacak mısınız?” sorusunu da yanıtladı. Siyasette gözünün olmadığını ve gözlerinin Urfa’ya hizmet etmek olduğunu dile getiren Ertekin, “İnşallah bu dönemin sonunda tekrar aday olmayacağım. Dönem bitene kadar da elimizden geleni yapacağız” dedi.

Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Evrim Esen Uygun ise, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB–Türkiye ilişkileri hakkındaki bilgileri ve son gelişmeleri halka iletmek amacıyla Türkiye çapında bir bilgilendirme ve iletişim stratejisi uyguladığını vurgulayan Uygun, açıklamasında şunları kaydetti;

Delegasyon, bu amaçla Türkiye çapında 20 ilde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezlerinden oluşan kapsamlı bir “AB Bilgi Ağı”nı desteklemektedir. Bu iller;Ankara,  Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne,  Erzurum, Eskişehir,  Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli , Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van’dır. Ayrıca, üniversite ve araştırma merkezlerinde bulunan 14  ‘Avrupa Dokümantasyon Merkezi (EUi)’ ve bahsi geçen 20 ile bağlı,  farklı illerde bulunan 18 ‘AB Bilgi Noktası’  mevcuttur.

Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi 28 Mayıs 2009’da Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyete geçti.

Bilgi Merkezleri, toplumu AB hakkında bilgilendirmeyi, AB-Türkiye ilişkileri hakkındaki önyargıların önüne geçmeyi, halka yönelik doğru ve düzenli bilgi akışını sağlamayı hedefliyor. Bu amaçla, kamu kurumlarıyla, okullarla, STK'larla, KOBİ'lerle, üniversitelerle, belediyelerle ve diğer kurum ve kuruluşlarla ortak etkinlikler gerçekleştiriyor. Bu yıl etkinliklerde öncelik başta gençler ve öğrenciler olmak üzere, kadınlar ve mülteciler gibi dezavantajlı gruplara verilecektir.

Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi ‘nin 2016 yılı içinde gerçekleşen ve planlanan etkinlikleri, şu şekildedir;

•          8 Mart ‘Çocuk Gelinlere Hayır ve Kadın Hakları’ konulu panel,sergi ve pandomim gösterimi.

•          9 Mart ‘Amazon Kraliçesi Penthesilea’ Müzikal Tiyatro

•          Fuarlar ve çeşitli halka açık mekanlarda bilgilendirme standları

•          Hem Adıyaman hem de Şanlıurfa’da Mart-Nisan ve Ağustos aylarında öğrenci ve STK’lara yönelik çeşitli konularda 4 adet AB Bilgilendirme Toplantıları

•          Ekim ayında hem yerli hem de Avrupa ‘dan  takımların olduğu  ‘Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası’

•          Mülteci ve yerel halka Ramazan’da iftar yemeğinin düzenlenmesi

•          Çeşitli okullarda ‘AB Çevre Politikası’ temalı bilgilendirme toplantıları ve fidan dikimi

•          9 Mayıs Avrupa Günü kutlaması çerçevesinde Adıyaman Üniversitesi’nde çeşitli açıkhava etkinlikleri

Tüm AB Bilgi Merkezlerinden katılımcıların olduğu ve AB Türkiye Delegasyonu’nun organizasyonunda 4 ortak forum düzenlenecektir. Bunlar bu sene İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Denizli şehirlerinde olacaktır.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195