Title of a News Article

Ertekin'den önemli öneri ...

.

Ertekin'den önemli öneri ...
banner206
 (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, Şanlıurfa'da düzenlenen GAP İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'na Katılan Kalkınma BakanıCevdet Yılmaz ile bir görüşme yaparak bölge sorunlarının çözümü için önerilerde bulundu.

ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin, bölge sorunları ile çözüm önerilerinin yer aldığı bir dosya hazırlayarak, kente gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a teslim ettiğini söyledi. Sorunları birebir olarak da ifade ettiğini belirten Ertekin, "İlimizin en önemli sorunlarından biri olan tarımda kullanılan elektrik fiyatlarını düşürülmesine ilişkin önerimizi aktardık. Hatta bu konuya örnek teşkil etmesi amacıyla Amerika'nın yer altı sulamaları bakımından en önemli kentlerinden olan Nebraska Eyaleti'nde gerçekleştirilen uygulamalar ve fiyatlandırma politikasıyla ilgili detay bilgileri paylaştık. Sayın Bakanımız Yılmaz, bu durum hakkında seçimden sonra bir çalışma yapılacağını ifade etti. Yapılacak olan Şehir Hastanemiz ile ilgili son durumu sorduğumuzda ise hastanenin yapılması, Planlama Yüksek Kurulu'ndan geçtiğini, ancak hastanenin işletilmesi ilgili bir problem olduğunu kaydetti. Sıkıntının da yeni yönetmelikle aşılacağını, yönetmeliğin çıkmasının hemen ardından da hastanenin ihalesinin yapılacağını ifade etti. Ayrıca Balıklıgöl Projesi'nin ek ödenek ihtiyacını, bununla birlikte fıstık ağaçlarının yağışların yetersizliğinden dolayı kuruma tehlikesini, fıstık ağaçlarının yoğun olduğu bölgelere de sulama ihtiyacını, bu bölgelerin de sulama projesine dahil edilmesi gerektiğini anlattı. Milli Eğitim ile okul sayısının yetersizliğiyle ilgili sıkıntıları ve çözüm önerilerimizi bakanımıza sunduk" dedi.

Ertekin, bu sorunların aşılması ve ödeneğin tahsisinin yapılması yönünde gerekli çalışmaların yapılacağı müjdesini verdiğini de sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195