Title of a News Article

Eski Başkan Çiftçi'den flaş açıklamalar...

Eski Başkan Çiftçi'den flaş açıklamalar...
banner206
Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar ile taraflı tarafsız tüm Şanlıurfa halkının takdirini alan Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile gerçekleşen ropörtajda sorulan birçok soruya içtenlikle cevaplar verdi.

İşte gerçekleştirilen o ropörtaj:

Muhabir: Sayın Çİftçi, uzun süre memlekete hizmet ettikten sonra yedi aydır sade vatandaş olarak yaşamak nasıl geçiyor?

Nihat Çiftçi: Sade vatandaş olarak halkın arasında olmak çok güzel, Kendime ve aileme ayırdığım çok vaktim oluyor. En önemlisi, Şanlıurfalı hemşehrilerimin belediye başkanlık görevini ifa ederkenki dönemden daha fazla ilgilenmeleri ve bana pozitif duygular beslemeleridir.

Muhabir: Görevden sonra Şanlıurfa’da kalmak, burada yaşamak zor değil mi?

Nihat Çiftçi : Şanlıurfa benim sevdam, gençlik yıllarımda şehrime çok iyi hizmet ettiğimi düşünüyorum. Şanlıurfa’da yaşamaktan çok mutluyum. Hizmetine sebep olduğun şehirde yaşamak ayrı bir keyiftir. Halkımızın sevgisini görüyorum. Zaten başka bir şehirde yaşayamazdım, hiç aklımda başka bir şehirde yaşamakta geçmedi. Şanlıurfa’da mutluyum.

Muhabir : Günleriniz nasıl geçiyor?

Nihat Çiftçi : Bol bol kitap okuyorum, Gerek Dünya ve Türkiye gündemini gerekse de Şehrin gündemini takip ediyorum. Çocuklarıma zaman ayırıyorum. Ayın bir haftasını; gerek Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu, gerekse de Türkiye Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu üyeliği sebebiyle il dışında geçiriyorum. Yıllardır ihmal ettiğim dostlarımı ziyaret ediyorum. Yerelden Kalkınma üzerine bir kitap yazıyorum. İnşallah bittiğinde baskısını gerçekleştireceğim.

Muhabir : Belediye konusunda mevcut belediye başkanlarımız tecrübelerinizden istifade ediyorlar mı? Sizi arayıp fikrinizi alıyorlar mı?

Nihat Çiftçi : Tüm belediye başkanlarımızla iletişim halindeyim. Zaman zaman görüş alış verişleri oluyor. Benden sorulan konulardaki tüm fikirlerimi sayın başkanlarımıza aktarıyorum. Bana düşen onlara tecrübelerimden kesintisiz bilgi aktarmak ve onların başarılı olmalarını dilemektir.

Muhabir : Büyükşehir Belediye başkanı sayın Beyazgül ve Ak parti ilçe belediye başkanlarının performanslarını nasıl buluyorsunuz?

Nihat Çiftçi : Arkadaşlarımızın performanslarını şu an değerlendirmek çok erkendir. Bize düşen onlara yardımcı olmaktır. Zaman ilerledikçe belediye başkanlarımızı halk değerlendirecektir. Belediye başkanlarının performansını terazide ölçen halk olacaktır.

Muhabir : Geçen aylarda Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Beyazgül’ün atamalarından rahatsızlığınızı dile getirmiştiniz Kadro oluşturmada başkanlarla ilgili fikriniz nedir?

Nihat Çiftçi : Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer ilçe belediye başkanlarımızın kadro oluşturmaları çok normaldir. İstedikleri kadroyla çalışmaları en tabi haklarıdır. Geçen sosyal medyadaki açıklamam başkanı kadro değişikliği sebebiyle yermek değildir. Ben yerel yönetimlerde yetişmiş kadroların az olduğunu, nitelikli kadroları her türlü önyargıdan uzak verimli değerlendirmesi gerektiğini, görevden almaların keyfi olmayıp, ihtiyaca binaen yapılması gerekttiğini belirttim. Belediyelerde çalışan herkesten istifade edilmesi gerekir. Hangi dönemde kim kim ile çalışmış olularsa olsunlar, bu arkadaşlar profesyonel kişilerdir, şimdiki başkanımızla iyi ve verimli çalışmaları gerekir. Donanım ve tecrübe kolay kazanılmıyor. Kadro tercihleri yap boza dönderirsek en fazla zararı şehrimize vermiş oluruz. Gençlere güvenmeliyiz, onlara sorumluluk ve yetki verilmeli, şehrin hizmeti için kurum çalışanları konsantre edilmelidir.

Muhabir : Devam eden projelerle ilgili fikriniz nedir?

Nihat Çiftçi : Kurumlarda süreklilik esastır. Kurumda hazırlanan ve devam eden projelerin sahibi hemşerilerimizdir. Akıllı yönetimler; hiç bir kaynağı heba etmeden devam eden projeleri kaldığı yerden yürüterek tamamlamalıdırlar. Şu an ki yönetimde projelerin devamını sağlıyor. Her projenin hazırlanması çok uzun sürelerden geçmiştir. Halkı fazla beklemeden projeleri bitirmek en doğrusudur.

Muhabir : Sizin döneminizden devam eden projeler hangileridir?

Nihat Çiftçi : Çok hızlı projeleri tatbik edildiği bir dönemi geride bıraktım: Bu sebeple kurumsal olarak devam eden projelerimiz: Buluntu hoca bulvarı, Karaköprü Çevik Kuvvet Katlı köprülü kavşak, Karakoyun köprülü kavşak, Trambüs, Trafik eğitim parkı, 11 Nisan camii ve külliyesi, Siverek ve Viranşehir Şehir parkları, Hilvan ve Siverek içme suyu arıtma tesisleri, Aşık ve öğütçü uydu kenti, Eyyüpnebi Külliyesi, Şanlıurfa Bilim Merkezi, Akçakale Yolunun 50 metreye çıkarılması, Kale eteği peyzajı, GAP 4. Etap park çalışmaları vs.

Muhabir : Kent konseyin seçimleriyle ilgili şehirdeki tartışmalarla ilgili düşünceleriniz nedir?

Nihat Çiftçi : Kent konseyi organları bir istişare heyetidir. Büyükşehir Belediye Başkanını bir adayla çalışmaya başlaması olması gerekendir. Ancak delege temsilcilerin tüm şehrin kurumlarını, siyasi partilerini, meslek odalarını, muhtarlarını, Stk’larını, derneklerini temsil etmesi gerekir. Bu konuda bir kısıtlanmaya gidilmesi demokratik değildir. Konseyde temsil durumu eksik kalır. İstişare heyeti oluşmamış olur. Kent konseyinin kurumsal yapıya kavuşması İçin bir önceki kent konseyi Başkanımız sayın Erkan Sözen beyin ve yönetimin çok emeği olmuştur. Onlara burada şehrim adına bir daha teşekkürlerimi sunuyorum.

Muhabir : Şehirde hakim görüş bir dönem daha büyükşehir belediye başkanlığı yapmanız gerektiği yönündedir, bu konuda fikriniz nedir?

Nihat Çiftçi : Kadro olarak çok kısa sürede Şanlıurfa’da mega projeleri hayata geçirdik. Bir dönemle ilgili halkımızın değerlendirmesi gerektiği yönündeki fikirlerine saygı duyuyorum. Bu süreç geride kaldı. Bundan sonra önümüze bakmamız gerekir. İnşallah mevcut belediye başkanlarımız iyi çalışarak, halkımızın beklentisini karşılarlar.

Muhabir : Büyükşehir sınırlarında heryere hizmet götürmeye çalıştınız, şu anki kadro daha çok merkez üç ilçede çalışmakta bu konudaki düşüncelerinizi alabilirmiyiz;

Nihat Çiftçi. : Büyükşehir Belediyesi sınırları 13 ilçe sınırının tamamıdır. Seçimde 13 ilçeden yetki alınmıştır. Bu sebeple tüm ilçelerdeki Hizmetleri gerçekleştirmelidir. Bunun İçin çabalanmalıdır. Şanlıurfa Belediyesi bir il Belediyesi değildir. Kırsal ilçelerdeki gelişmişlik farkını büyükşehir hizmetleriyle kapatılmalıdır. Heryer eşit ve adalet ölçüsünde hizmet almalıdır. Bizim görev dönemimizde her ilçe ve mahalle adalet içinde payına düşen hizmeti alıyordu.

Muhabir : Sizden sonra Şanlıurfaspora destek verilmedi, Bu konudaki fikriniz nedir?

Nihat Çiftçi : Şanlıurfaspora hep yardımlarımız oldu. Ancak bu konuda reklam yapmadık. Kaynak oluşturduktan sonra biz belediyeciliğimize bakıyorduk. 10 yıllık belediye başkanlığı dönemimde Şanlıurfaspor üzerinde hiç siyaset yapmadım. Bu takımı ve gönül verenleri hep ayrı tuttum. Onların duygularını hiç bir zaman incitmedim. Şanlıurfaspor köklü bir klüptür. Kapanmasına asla izin vermemek gerekir. Başka klüplerin bu kulübün yerini alması da mümkün değildir. Şehir bir bütün hareket etmeli, önceki sezonlarda herkes büyükşehir başkanı olarak üzerime geliyordu. Şimdi tüm sorumlular birlikte hareketlenmeli ve takımı bu durumdan kurtarmalıdır.

Muhabir : Siz, döneminizde hep algı operasyonlarından bahsediyordunuz? Fek hesaplardan algı yönetiliyor mu?

Nihat Çiftçi : Her zaman şehrin gerçek gündemiyle ilgilendim. Şehrimizde algı hep bir grup tarafından yönetilmeye çalışılıyor. Bu lehe veya aleyhe yapılsın, şehrin gelişimi önünde çok büyük bir engeldir. Bu işlerle uğraşan er yada geç gerçekler karşısında kaybedecektir. Devletin çalışanlarını sosyal medya yönetimiyle meşkul etmek doğru değildir. Algıyla başarı gelmeyecektir. Yapılmayan bir hizmet algı oluşturarak yapılmış gibi göstermek, uzun süreçte kayıp olduğu görülecektir. Benim belediye başkanı arkadaşlarıma önerim algıyla uğraşmaktan ziyade icraat yapmalarıdır.

Muhabir : Son günlerde şehirde bir grup ayrımcılığından bahsediliyor. Merkez kırsal gruplaşması bunu nasıl değerlendirirsiniz?

Nihat Çiftçi : Belediyelerin imkanı herkese adalet içinde kullandırılmalıdır. İnancımızda ayrımcılık haram kılınmıştır. Benden dir yada değildir ayırımı doğru değildir. Bu Belediyeler Şanlıurfa’da yaşayan herkesindir. Herkes Şanlıurfa’da eşit vatandaştır. Şehrin tüm imkanları bir lobiye sunulamaz. Bir lobiye mensup olmak meziyet değildir. Önemli olan Adalet, liyakat, donanım ve ehliyettir. İnsanı farklı kılan bilgisi, ahlakı ve erdemidir.

Muhabir : Son bir soruyla söyleşimi bitirmek istiyorum. Ak parti il başkanlığına isminiz geçiyor, Ne dersiniz?

Nihat Çiftçi : Ak partide her görev önemli ve kıymetlidir. Ancak ben geçmişte teşkilatta başkanlık ve yöneticilik görevlerini yaptım. Şu an hiç bir şey yokken, geçmişte kıymetli görevler yapan kişileri, çekiştirmek ve yarıştırmak doğru değildir. Bu arkadaşların Hizmetleri çok değerlidir. Mevcut bir il başkanımız var görevini yürütüyor. Ben arkadaşıma başarılar diliyorum.

Muhabir : En son ekleyeceğiniz bir konu var mı?

Nihat Çiftçi : Size teşekkür ederim. Hemşehrilerimi çok seviyorum. Onlara hizmet etmek çok güzeldi. Şanlıurfa siyasetinde herkes bir birine yardımcı olmalı ve kalitede yarışmalıdır. Hiç bir değer çabuk çabuk yetişmiyor. Onun İçin bir birimizi sevelim. Bu dünya kimseye kalmaz herkese selamlar. Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: Yeniurfa

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2019, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195