Title of a News Article

Essum Aslan konuştu...

Pazar günü yapılan yerel seçimin ardından Şanlıurfa'da hemen hemen herkes saadet Partisi Karaköprü ilçe Belediye Başkan adayı Essum Saatçı Aslan'ın aldığı Oy oranını konuşuyor. Seçimi kaybetmesine rağmen Aslan'ın aldığı yüksek oy oranı, halk tarafından' Urfa kadın bir siyasetçi kazandı' yorumuna yol açtı. Urfa'da en çok konuşulan aday olan Aslan'ın seçim sonrası yapacağı konuşma merak ediliyordu. Aslan' Urfa'da ki seçim Beka' meselesi üzerinden yürütüldü, ve bizde bunu halka iyi anlatamadık'dedi. 

31 Mart yerel seçimlerdinde Şanlıurfa merkez Karaköprü ilçesinde SP'den aday olan İş kadını Eğitimci Essum Saatçı Aslan, seçim sonrası bir değerlendirmede bulundu.SP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sebahattin Cevheri, haliliye adayı  Mustafa Hekimoğlu ve Eyyübiye adayı Halil Yiğit ile birlikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Aslan' ben tek başıma mücadele verdim, ve bu seçimde iktidarın var gücünü kullanan adaya karşı iyi bir mücadele verdim'dedi. aday süreci öncesi, kendisine aday olmaması yönünde bazı uyarılar aldığını ,seçimin beka söylemi üzerinde yürütüldüğünü ifade eden Essum Saatçı Aslan' Ben karaköprü ilçesinde muhalefet olmaya devam edeceğim'dedi.

Aslan açıklamasında şunları kaydetti. Karaköprü’de %40 oranı bize değişim olsun diye bize oy verdi. Bu %40 oy oranındada her partiden her kesimden oy vardır. Bizlere gönülleri açan, oylarını veren herkese teşekkür ederim.Karaköprü merkezde nerdeyse iki kişiden biri bize Oy vermiştir. Kırsal da ise 4 kişiden birisi Oy vermiştir. Çok kısa bir süre içerisinde çok hızlı bir çalışma yaptık 40 gün gibi kısa sürede çok arzulayıp gitmek istediğimiz yere gidemedik, yetişemedik. 

Bu seçim süreci bir beka söylemi üzerinden gitti. Beka söylemleri üzerinden gidilen seçimde maalesef hizmet ve proje konuşulmasını engellemiştir. Bu bizi üzen taraf. Çünkü, Urfa değişime, yeniliğe, Türkiye genelinde çok tanıtılmaya ihtiyacı olan çok özel bir şehir. Urfa hiç kimsenin siyasi emelleri için gölgede bırakılacak bir şehir değil.  Ben kendimi Karaköprü ilçesinde yaşayan %40 insanımın sözcüsü olarak görüyorum .İstanbul, Ankara, Mersin, Adana ve Antalya gibi şehirlerde muhalefet partileri seçimi kazanmıştır. Bu Şehirlerde her hangi bir Beka sorunu olacak mı lütfen takip edelim. Çünkü bu bir mahalli idari seçimiydi. Bir Belediye başkanının temizlik işçisi dışında bir gücüde yoktur. Onun amacı şehri tanıtmak ve hizmet etmektir. Biz bunu maalesef 40 günde anlatamadık. İnşallah bundan sonraki süreçlerde hep beraber Urfanın değimi için mahalli seçimi ne olduğunu anlatmaya devam edeceğim. Helali hoş olsun diye oy veren ve vermeyen tüm Karaköprüler teşekkür ederim. Bu seçimin galibi gönül oldu, bize inananlar oldu. Tüm Partili seçmenlerine oy verenlere teşekkür ediyorum.

"Mahalle baskısı oldu"

Essum Aslan, "Adaylıktan çekilmek için teklif aldınız mı?" sorusuna şu cevabı verdi; "Ben bir kadın olarak bir siyasi mücadele verdim. Bu mücadelenin çok önemli yönleri vardı. Urfa'da bir kadının yerel siyasette çalışma yapabileceğini göstermeye çalıştım, kadınların sesi olmaya çalıştım. Bu süreç içerisinde 17 yıldır iktidar olan ve bütün imkanlarını çok rahat bir şekilde kullanabilen bir partinin adayı ile bir seçim süreci geçirdik,  ben tektim. Beni destekleyen yakınlarım ve sevenlerim vardı.  Süreç içerisinde 'aday olma' diye bana bir baskı oldu ama bu karşı taraftan değil, bu süreçte 'zarar görürsün, başınıza bir iş gelir' diye yakınlarımdan baskı geldi. Buna bir mahalle baskısı diyebiliriz ama bunlara rağmen çok iyi bir iş yaptığımızı düşünüyorum.Çok güzel muhalefet yaptığımı düşünüyorum. Hiç kimse hakkında tek bir olumsuzluk ve yalan iftira söylemedim. Hiçbir basın mensubuna yalan haber yapın diye bir baskımız olmadı. Zor bir iş yaptığımı düşünüyorum.  Urfa’da bir muhalefet olduğunu gösterdik, bu beni mutlu ediyor. Belediye Başkanlığı için hiç değmeyecek şeyler oldu. İktidar Belediyeleri ve Muhalefet partilerini yakından takip edelim…

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2019, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195