Title of a News Article

EXPO 2016'da Urfa farkı...

.

Antalya'da 52 ülkenin katılımı ile gerçekleşen ve Türkiye'den 10 Büyükşehir Belediyesi'nin yer aldığı EXPO 2016 Antalya'da; Şanlıurfa Bahçesi ziyaretçilerin akınına uğruyor. Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel özelliklerini görme fırsatı bulan ziyaretçiler, yaşadıkları karşısında hayranlıklarını dile getiriyorlar.

EXPO 2016 Antalya'da, Şanlıurfa Bahçesi oditoryumun en yoğun ziyaretçi alan adresi oldu. Her gün yüzlerce ziyaretçinin gelerek bölgenin tarihi ve kültürel özelliklerini görme fırsatı bulduğu Şanlıurfa Bahçesi'nde ikramlar ve Şanlıurfa tanıtımının yer aldığı çalışmalar katılımcılara sunuluyor.

İçerisinde Göbeklitepe, Harran evi, Harran Rasathane Kulesi, Harran Medrese Kapısı, yöresel bitkilerde ise; Urfa Fıstık Ağacı, Nar Ağacı, İsot Fidesi, Pamuk, Halfeti Karagül'ü ve Siverek Ters Lalesi ile geniş bir yelpazeyi barındıran Şanlıurfa Bahçesi ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Oditoryumun ziyaretçi bazında en çok vakit geçirdiği Şanlıurfa Bahçesi'nde çocuklar için ise yine bölgeye has ahşap oyuncaklar yer alıyor.

Gelen tüm konuklara çeşitli ikramların yapıldığı bahçede, ziyaretçiler Şanlıurfa için olumlu gözlemler edinirken, çok sayıda kişi en kısa sürede Şanlıurfa'ya gideceği yönünde ifadeler kullanıyor.

 

EXPO 2016 ANTALYA'DA URFA SIRA GECESİ

Sıra gecesi geleneğini özüne uygun yaşatmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca EXPO 2016 Antalya'da son olarak düzenlediği sıra gecesi ile binlerce kişiyi aynı çatı altında bir araya getirdi. Gerek Antalya'da yaşayan Urfalıların gerekse oditoryuma gelen konukların yoğun ilgi gösterdiği Urfa Sıra Gecesinde konuklar hep birlikte halaylar çekerek unutulmaz bir gece yaşadı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin etkinliklerini yakından takip ettiklerini belirten ziyaretçiler, "Şanlıurfa Bahçesi gerçekten müthiş. Urfa'ya gidemesek dahi Büyükşehir Belediyesi, gerçek anlamda Urfa'yı Antalya'ya taşımış. Tüm bunların yanı sıra misafir severlik ve ağırlamalar bölge halkının ne derece sıcak kanlı insanlar olduğu bizlere hatırlattı. EXPO 2016'ya gelmişken iyi ki Şanlıurfa Bahçesi'ne uğramışız" diye konuştular.

 

EXPO 2016 ANTALYA

Ortadoğu ve Avrupa’nın en büyük dünyanın ise Kore Kültür Merkezi’nin ardından ikinci oditoryumu olan 'Expo 2016 Antalya' 'Çiçek ve Çocuk' konusuyla 52 ülkenin ve Türkiye'den sadece 10 Büyükşehir Belediyesinin katıldığı stant bahçelerle kapılarını ziyaretçilere açtı.

EXPO 2016 Antalya 90 hektarlık bir alan üzerine kurulu ve 30 büyük kuruluşun yer aldığı dev bir organizasyon. 23 Nisan 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan EXPO 2016'da şimdiye dek çeşitli paneller, toplantılar, seminerler, sahne sanatları etkinlikleri, konserler ve en önemlisi çocuk kongreleri düzenlendi.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2016, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195