Title of a News Article

Eyyübiye Belediye yine bir ilke imza attı

Eyyübiye Belediye yine bir ilke imza attı
banner206

Eyyübiye Belediyesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bir ilk olma özelliği taşıyan Çanakkale Savaşı Destanı Canlı Sinema Etkinliklerinin startını verdi. Etkinliklerin açılışında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” Çözüm süreciyle yaşanan bahar havasına katkıda bulunmak için, destanda yaşanan duyguları Şanlıurfalılara, Eyyübiyelilere yaşatmak istedik. “ dedi.

 Eyyübiye Belediyesi tarafından düzenlenen ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bir ilk olan Çanakkale Savaşı Destanı Canlı Sinema Etkinlikleri Şanlıurfa Müzesi Önü Haleplibahçe etkinlik alanında başladı.

 Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü, Şanlıurfa’da Eyyübiye Belediyesinin yapmış olduğu organizasyonla muhteşem bir şekilde kutlanıyor.  Eyyübiye Belediyesi yıllar önce kahramanlıkları, cesareti ve yürekleriyle tüm dünyaya ders veren Mehmetçiklerimizi, Şehitlerimizi, Şanlıurfa Müzesi Önü Haleplibahçe etkinlik alanında onlara yakışır bir programla anıyor. Etkinlik alanında her gün saat 10: 00’da başlayıp birer saat arayla günde 5 seans şeklinde 5 gün boyunca devam edecek etkinlikler ile Çanakkale ruhu diri tutulmaya çalışılacak.

 Çanakkale destanının 100. yıldönümü nedeniyle Eyyübiye Belediyesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bir ilk olan platoyu kurarak, destanda yaşanan duyguları, milli ve manevi duygulara haiz gençlere yaşatmak için büyük bir organizasyona imza attı.

 Çanakkale Destanı Şehitleri Anma Özel Programı'na, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, eşi Ayşe Ekinci, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde bulunan ilköğretim okulu öğrencileri ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 Şanlıurfa Müzesi Önü (Halepli Bahçe) etkinlik alanına kurulan dev platoda, 100 yıl önce yaşanan olaylar aynen bir film gibi kare kare canlandırıldı. Beyaz Düşler Sahnesi sanatçılarının rol aldığı açık hava tiyatrosu, konukların büyük beğenisini topladı. Özellikle Şehitlik'teki annenin oğluyla konuşma sahnesini izleyenler gözyaşlarını tutamadılar. Anzakların sahnesi, Seyit Onbaşı, Sıhhiye Çadırı sahneleri, Şanlıurfa Müzesi Önü (Halepli Bahçe)’de canlandırılan savaş sahnesi yine büyük heyecan ve beğeniyle takip edildi.

 “MİLLİ VE MANEVİ DEGERLERE HAİZ GENÇLİK AMAÇLIYORUZ”

 Etkinliklerin yapıldığı alanda vatandaşlara ve öğrencilere hitap eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,”Çanakkale’de yaşanan destanı burada da yaşatmaya o duyguları canlı tutmaya çalışıyoruz.”dedi. Başkan Ekinci,”Hepiniz hoş geldiniz. Biliyorsunuz okullardan derslerden Çanakkale Destanına vakıfsınız. Bu konuyla ilgili romanlar ve hikâyeler okumuşsunuzdur. Ama biliyorsunuz bu destan yaşanmış bir destandır. Çanakkale geçilmez denirken ülkemizin değişik bölgelerinde değişik etnik yapılarından çıkanlar Çanakkale’de bu ruhu yaşatmış ve şu anda huzur içinde üzerinde yaşadığımız bu toprakları bize emanet etmişlerdir. Onları ne kadar yad etsek azdır. Her zaman için onların ruhu şad olsun. Bizim böyle bir ecdadın torunları olarak ülkemizi daha güzel yerlere getirmemiz lazım.  100. Yıl nedeniyle düzenlemiş olduğumuz bu program nedeniyle öncesinde gönül isterdi ki bütün Eyyübiyelileri, Şanlıurfalıları, Çanakkale’ye götürüp Arabıyla, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle koyun koyuna yatan o insanlara götürebilsek. O duyguları orada yaşayabilsek. Ama böle bir imkânımız olmadığı için böyle bir program düzenleyip o ruhu burada yaşatmak istedik. Bu nedenle 5 gün boyunca 5 seans halinde burada Çanakkale ruhunu yaşatmaya çalışacağız. Eyyübiye Belediyesi olarak milli ve manevi değerlere haiz gençlerin yetişmesi için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Hiç bir olaya yabancı kalmıyoruz. Tarihimizdeki bu başarı hikâyelerini günü geldiğinde haftası yâda ayı geldiğinde sizlere yaşatmaya çalışıyoruz.”ifadelerini kullandı.

 “ÇÖZÜM SÜRECİNE KATKI SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUZ”

 Eyyübiye Belediyesi tarafından yapılan bu etkinliğin milli duyguların pekişmesine ve çözüm sürecine de katkı sağlayacaklarına inandıklarını belirterek sözlerine devam eden Başkan Ekinci,”Özellikle de şunu ifade etmek istiyorum. Milli birlik ve kardeşlik projesinin uygulandığı ülkemizde bu yıl kutladığımız bu 100. Yıl hakikaten bu projeye katkı sağlayacaktır. Ve burada silah kardeşliğinden kabir yoldaşlığına uzanan bir yol ve yolculuk var ve bu yolculuk sonunda bugün ülkemize sahip olduk. Bu ülke, bu topraklar kolay kolay kazanılmadı, bu topraklar üzerinde hiç kimse artık bazı oyunlar oynayamayacaktır. Çünkü artık milletin içinden çıkan değerler bu milletin ve bu ülkenin bekası için canlarını ortaya koymaya hazırdırlar. Bu canlarını ortaya koymak sadece cephede ortaya koyma değildir, sizler öğrenci olarak iyi birer öğrenci olursanız, sanayicisi güzel işler yapıp üretim yaparak ve bu ülkeye katkı sağlayarak, esnafı adil bir şekilde davranarak farklı etnik yapıdaki insanların birbirlerine kardeşçe bakarak bu hain oyunları her zaman için bozacaktır.

 Ben bu etkinliğe göstermiş olduğunuz yoğun ilgi ve alakadan dolay teşekkür ederek, Eyyübiye Belediyesi olarak bu tür etkinlikler yaparak sizlerin her zaman gönüllerinde yer almaya devam edeceğimizi de belirtmek istiyorum.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195