Title of a News Article

Eyyübiye Kongresi sona erdi. İşte Liste

Büyük çoğunluğu Kürt kökenli nüfusa sahip olan Eyyübiye ilçesinde Arap kökenli yeni bir yönetim oluşması dikkatleri çekti. Heyecansız geçen kongrede eski yönetimden iki ismin yeni yönetimde yer alması tepkilere yol açtı.

Eyyübiye Kongresi sona erdi. İşte Liste
banner206

 AK Parti Eyyübiye ilçe kongresi tamamlandı. 

GATEM'de başlayan 1. Olağan kongreye İstanbul Milletvekili Mehmet Muş,  Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Halil Özcan, Seydi Eyyüpoğlu Ve  Emin Önen  BŞB Celalettin Güvenç il Başkanı Yusuf Eğilmez ilçe belediye Başkanlarının katılımıyla gerçekleşen kongreye tek liste ile gidildi. 

Siverek Belediye başkanı Resul Yılmaz 'ın divan başkanlığını yaptığı Eyyubiye ilçe 1.olagan kongresi, yeni başkan İsmail Demirbaş'ın seçilmesi  seçilmesiyle sona erdi. 
İsmail Demirbaş, AK Parti Eyyubiye ilçe başkanlığına seçilerek görevi Eski Başkan Süleyman Elgül'den devraldı. 

Kongrede, divanın oluşmasının ardından selamlamak konuşmaları yapıldı. Kürsüye ilk olarak Eski ilçe başkanı Süleyman Elgün çıktı. Elgün, konuşmasında kendisine verilen görev süresi boyunca partisi adına elinden geleni yaptığını ve bu saatten sonrada partinin bir neferi olarak çalışmalara devam edeceğini söyledi. 

Ardından Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci  bir konuşma yaptı. Her iki başkana da başarılar dileyen Ekinci, emeklerinden dolayı Süleyman Elgün'e plaket takdim etti. 

Selamlama konuşmalarına daha sonra İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Milletvekili Kasım Gülpınar, Halil Özcan İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda genel merkez ekonomi işleri başkan yardımcısı Mehmet Muş, gündeme dair bazı konulara değinen birer konuşma yaptılar.  

Yapılan konuşmaların ardından tek listeyle seçime gidildi. Seçim sonrası Yeni ilçe Başkanı ismail Demirbaş, göreve getirildi. 30 mart Seçimlerinden önce Eyyübiye ilçesinde yapılan Arap Milliyetçiliği AK Parti Eyyübiye ilçesinin yeni yönetiminde etkili oldu. Büyük çoğunluğu Kürt kökenli seçmenden oluşan Eyyübiye ilçesinin yeni yönetiminin büyük bir bölümünde Arap kökenli olması dikkatleri çekti. Eyyübiye ilçesinin kurucu yönetiminden ise sadece 2 kişinin yeni yönetimde yer alması tepkilere yol açtı. Buyük bir başarı elde eden Eyyübiye ilçesinin kurucu üyelerinin neredeyse tamamına yakınının yeni listede yer almaması bazı dedikodulara yol açtı. 
Öte yandan 30 Mart seçimlerinde üç ilçede tam sekiz Mersavi aşiretine  mensup kişinin meclis üyesinin tepkileri devam ederken, Eyyübiye ilçe yönetiminin yeni listesinde birden fazla Mersavi Aşiretinden isimlerde olması dikkatleri çekti. AK Partinin yeni döneminde bazı ellerin ' Parti bizim olsun küçük olsun' felsefesi ile hareket etmesi partiye gönül verenleri küstürdüğü gözlemlendi. AK Partililer, yaşanan hatalardan ders çıkartılmasını ve oluşacak olan yeni İl yönetimin Urfa'da her kesimi kucaklayan bir listenin oluşmasını arzuladıklarını ifade ediyorlar.  

DEMİRBAŞ'IN LİSTESİ İSE ŞÖYLE:
MEHMET KARADEMİR
MUSTAFA AĞAR
MUSTAFA DEMİR
CUMA KOÇ
AHMET BULUT
AYAT ALPAK
ALİ MALKOÇ
EMİNE AVDAN
ALİ KÜÇÜK
MEHMETY SEL
MEHMET AYNELİ
M.SADIK ÇİFTÇİ
SERPİL ERDOĞAN
AHMET ÇOBAN
RAMAZAN KIZILELMA
ALİ EBELEBE
HALİL ÖNCEL
İBRAHİM ATAY
ABDÜLHAMİT YILMAZ
MUHİTTİN BIÇAKÇI
MUSTAFA DEMİR
ABDULLAH ARIKAN
İZETTİN BÜYÜK
SELAMİ DEMİR

















Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 13:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfalı
urfalı - 9 yıl Önce

eyyübiye nüfusunun % 75 i arap kökenlidir hangi bilimsel akıllla kürt ağırlıklı eyybiyeden bahsediyosunuz

SIRADAKİ HABER

banner195