Title of a News Article

Eyyübiye karıştı..

Eyyübiye karıştı..
banner206

Şanlıurfa'da, Hazine arazilerinin muhtar tarafından kendi akrabalarına verildiğini öne süren bir grup vatandaş, protesto için adliye ile kaymakamlık önüne yürüdü.

Eyyübiye İlçesi'nin Altun Mahallesi sakini yaklaşık 100 kişilik kalabalık, mahallede bulunan Hazine arazilerinin muhtar F.D. tarafından sadece yakınlarına kullanıldığını öne sürdü. Kendilerinin bu alanlardan yararlanamadığını öne süren mahalle sakinleri, Eyübiye Kaymakamlığı önüne geldi. Burada sorumluları görevlileri aktaramadıklarını söyleyen kalabalık daha sonra suç duyurusunda bulunmak için adliyeye yürüdü. Adliyeye giden 300 metrelik yolda 'Muhtar istifa' sloganları atan grup, tepkisini sürdürdü. Polisin önlem aldığı adliye önüne ulaşan grup adına konuşan mahalle sakinlerinden Hadi Öngüç, can güvenliklerinin kalmadığını ifade ederek, üzerindeki gömlek ve fanilasını yırtarak tepkisini sürdürdü. Mahalle muhtarı tarafından sürekli tehdit edildiklerini ve bu nedenle adliyeye gelerek suç duyurusunda bulunduklarını belirten Öngüç, "Mahalle muhtarı hazineye ait arazileri bizden habersiz yakınlarına verdi. Bu olaydan hiç haberimiz olmadı. Muhtar mahalle sakinlerini silahla tehdit ediyor. Can güvenliğimiz kalmadı. Hakkımız olan arazilerin bizlere de verilmesi ve muhtarın görevden alınmasını istiyoruz" dedi.

Mahallelerinde huzur kalamadığını belirten Adnan Dağlı ise, "Mahallemizde daha önce tapulaşma oldu. Bu tapulaşmayı bizlerden habersiz bir şekilde yaptılar. Muhtar 44 parsel araziyi kendi yakınlarına yapmış. Bu duruma itiraz etmemize rağmen bir çözüm bulamadık" diye konuştu. Kalabalık, daha sonra adliyeye girerek muhtar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2016, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195