Title of a News Article

Eyyübiye Meclisinde barış dolu sözler

 Eyyübiye Meclisinde barış dolu sözler
banner206

Eyyübiye Belediyesi Meclisi Ekim Ayı toplantıları 3. Oturumla devam etti. Meclise başkanlık eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gündem dışı görüşmede barış dolu bir konuşma yaptı. Başkan Ekinci’nin bu konuşması meclis üyeleri tarafından taktirde karşılandı.

Eyyübiye Belediyesi Ekim Ayı 3. Birleşim toplantısı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleşti. 3. Birleşim toplantısında plan değişiklikleri gündeme tabii tutuldu. Eyyübiye İlçesine bağlı Küçükler (4), Akçamescit (2) ve Hayati Harrani Mahallesinde (1) imar değişikliğine gidilmek istendi. Toplamda 7 imar değişikliği yapılacak 3 mahallenin planı mecliste görüşülerek imar komisyonuna oy çokluğu ile aktarıldı.

Mecliste olağan gündem devam ederken gündem dışı bir açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Suriye’de yaşanan olaylara değindi. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, komşu ülke Suriye’de yaşanan iç savaş ve bu savaşın Türkiye adına ne gibi dersler çıkarılabileceği konusunda meclis üyelerine hitaben bir konuşma yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

                                                           

‘’Zulmün her türlüsüne karşıyız’’

 Mecliste yaptığı gündem dışı konuşmada sınırımızda yaşanan acı dolu tabloya değinen Başkan Ekinci kardeşlik vurgusunda bulundu. Kardeşlik olgusunun herhangi bir etnik yapıya dayandırılmaması gerektiğini belirten Başkan Ekinci’’ “Barış ve kardeşlikten bahsediyoruz,  barış ve kardeşlik derken genelde gördüğüm eksiklik etnik kardeşlik üzerine söylemler oluyor. Barış ve kardeşlik tesis edelim derken, hangi etnik yapıya sahip isek içerisini o şekilde dolduruyoruz, buda çok doğru bir yaklaşım değil. Son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili malumunuz, zulmün her türlüsüne karşıyız. Mazlumlardan yana tavır alma konusu, eskiden beri bu milletin almış olduğu en güzel hassasiyetlerden biridir. Hatırlatmak gerekirse Halepçe’de de aynı olay oldu, son 4 yılda Suriye’deki insanlara da aynı olay oldu, 3-4 ay öncesinde Yezidilere de aynı olay oldu ve son olarak Kobani’de de aynı olaylar oldu. Ülkemize sığınan, huzur adası olarak nitelendirilen ülkemize insanlara her türlü imkanımızı açtık. Bunu yaparken de kişilerin etnik yapısına bakmadık, ekmeğimizi paylaştık aşımızı paylaştık. Bunu da sürekli yapmaya devam edeceğiz. ‘’ dedi

 

‘’Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara prim vermeyelim‘’

Konuşmasına bölgede cereyan eden olayların ülkeye sıçraması durumunda vatandaşlar olarak karşılaşacakları sıkıntılara da değinen Başkan Ekinci ‘’ Ortadoğu coğrafyasına baktığınız da her tarafta bir kan gölü, bir kan kokusu geliyor. Birkaç gündür ülkemizde olan olaylar ve bu olan olaylar maalesef bizi birbirimize düşürmeye çalışan insanlar için birer fırsat oluyor. Bu daha öncede oldu, bazen bir ağaç meselesine geliyor, bu bazen ülkemiz dışında olduğu halde bazen başka bir şekle dönüşüyor. İnsanlarımız duygusal, insanlarımız bu tarz olaylar karşısında duygularıyla çok hızlı bir şekilde hareket ediyorlar. Bunun getirdikleri de bazen yanlış oluyor. Düşünebiliyor musunuz, Allah korusun işte Suriye örneği var, Irak örneği var, yıllardır devam eden Filistin örneği var. Değişik ülkelerde farklı sıkıntılar var, Allah korusun bizim burada olsa en başta biz kaybedeceğiz, en başta belli taleplerde bulunan insanlar kaybedecek. Cumhuriyet döneminin en büyük projesi olan kardeşlik projesi dediğimiz çözüm süreci, güzel bir şekilde ilerlerken sonlandırılması adına hiçbir fırsattan da kaçınılmıyor. Burada herkese görevler düşüyor, ama siyaset konumunda olan insanlara da biraz daha fazla görevler düşüyor ve söylemlere de dikkat etmemiz gerekiyor. ‘’ ifadesini kullandı.

 

‘’Belediye olarak ne yaparlarsa yapsınlar yardımlarımız ve duruşumuz devam edecektir’’

 Eyyübiye Belediyesi olarak ilk günden itibaren bölgede bulunduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ekinci Eyyübiye Belediyesi araçlarına yönelik yapılan saldırıların da birkaç provokatör tarafından yapıldığını belirtti. Yapılan saldırılara aldırış etmediklerini ve yardımlarının sürdüğünü ve süreceğini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ‘’  Biz, son olaylarda belediye olarak elimizden geldiğince insani yardım ve temizlik konusunda katkıda bulunduk. Bu yardımlar yapılırken, araçlarımıza yönelik bazı saldırılar oldu, ama hiçbir zaman genelleme  yapmadık. Bu işin  birkaç provokatör tarafından yapıldığını ve buradaki amacın bizim o bölgeye gönderdiğimiz yardımların durması olduğunu da biliyoruz.  Ve yine bunlarda geri durmamamız gerektiği konusunda ifadelerimiz var. Yine aynı fikirdeyiz, aynı noktadayız. Yine son olaylarda resmi rakamlara göre 31 vatandaşımız hayatını kaybetti, 130 okul yakıldı, hastaneler aynı şekilde, binin üzerine araç yakıldı. Oturup düşünelim kime ne artısı oldu, ne getirisi oldu. Sadece ve sadece emin olun bizi zayıf düşürmeye çalışanların yaptığı bir oyundur, hepimiz de bunu biliyoruz, hepimiz diyoruz dış güçlerin işi ama işimize geldiği gibi davranıyoruz, bu çok doğru bir yaklaşım değil. Biz bu coğrafyada yaşıyoruz, bu coğrafyada herkesin mutlu ve huzurlu yaşaması adına üzerimize düşeni yerine getirmemiz lazım. Bizim başka ülkemiz yok, başka bir Türkiye yok. Olaya o gözle bakmak lazım. bu olaya bakarken partiyi bir kenara bırakın, bu olaya bakarken sadece insani gözle bakın, İslami gözle bakın. Bu gözle baktığınız zaman, bir çok detay geride kalır. Ve bu gözle baktığınız da zulme uğrayan kim olursa olsun onun karşısında insani olarak yapmamız gereken konularla ilgili kendinize görev biçersiniz, bu görevinizi de icra edersiniz. Umarım bu tarz sıkıntılar bir daha yaşanmaz.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195