Title of a News Article

Eyyübiye'ye tapu müjdesi

Eyyübiye'ye tapu müjdesi
banner206
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye İlçesinde SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından hacizli olan 626 adet parselin haczini kaldırtarak, yıllardır bekleyen mülk sahiplerinin tapularını almalarını sağladı.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından ihale yoluyla daha önce vatandaşlara satılan Gayrimenkullere, Şanlıurfa Belediyesinin SGK’ya olan borcu nedeniyle haciz konulmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in göreve gelmesiyle; çözülmesi gereken konular arasında ilk sıralarda yer alan ve 30 Mart 2014 öncesinden kalan SGK borçlarını masaya yatırılmış ve çözümü hususunda girişimlerde bulunmuştu.

Başkan Güvenç’in girişimleriyle Bakanlıklar ve SGK ile yapılan görüşmeler ve yazışmalar sonucunda kurumlarla yapılan anlaşmalara göre gayrimenkuller üzerinde bulunan hacizler kaldırılarak, bölgedeki mülk sahiplerinin tapu çıkaramama yönündeki sorunları kökten çözüme kavuşturuldu.

 

Mülk Sahipleri Başkan Güvenç’e Teşekkür Etti

Bölgede bulunan mülk sahipleri haciz sorununun ortadan kaldırılmasıyla yıllardır bekledikleri tapularına kavuşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

626 parselin haczinin kaldırılmasında büyük emek sarf eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e teşekkür eden Hayati Harran Mahalle Muhtarı Fethi Kaya, “Yıllardır çözülemeyen hazine arazilerinin SGK borçlarından dolayı ne alımı ne de satışı yapılabiliyordu. Ama sağ olsun Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç bu konuyla ilgili gerekli çalışmalar yaparak bu sorunu çözüme kavuşturdu. Kendisine teşekkür ediyorum, minnettarız” şeklinde konuştu.

 

Hacizden Dolayı Mağduriyet Yaşadık Başkan Güvenç Çözdü

Bölgede mülkü bulunan vatandaşlardan Abdullah Toprak ise, hacizli arazilerden dolayı mağduriyet yaşadıklarını aktararak, “Allah razı olsun vatandaş olarak mağdurduk, arazilere bir ev bile yapamıyorduk. Ev yapabilmek için gittiğimiz kurumlarda hacizli olduğundan dolayı gerekli belgeleri alamıyorduk. Çalışma başlatamıyorduk.  Emeği geçen herkesten Allah razı olsun teşekkür ediyorum, çok mutluyuz” dedi.

 

Başkan Güvenç Birçok İnsanın Mağduriyetini Giderdi

Tapu sorunundan dolayı arazilerinin atıl durumda olduğunu belirten İsmail Demir, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın SGK’nın yapmış olduğu görüşmeler neticesinde haczi kaldırmasıyla bir sürü insan rahata kavuştu. Vatandaşların tapularını artık alabilmekteler. Bu çalışmadan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bir sürü insanın mağduriyetini ortadan kaldırdı. Allah razı olsun” dedi.

 

Tapu Sorunundan Dolayı Arazilerimiz Atıl Durumdaydı

Eyüp Nebi Mahallesi Muhtarı Ahmet Demir de, hacizli bulunan arazileri yıllarca kullanamadıklarını dile getirerek, “Önceden ellerimizde parsellerin üzerindeki hacizlerden dolayı kullanamamaktaydık. Büyükşehir Belediyemizin sayesinde bu hacizler kaldırıldı. Vatandaşların mağduriyetini gidermek için gerekli çalışmalar başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Ayrıca 626 adet parselin mülk sahibinden tapusunu almayan vatandaşların da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlâk Daire Başkanlığına müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2014, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195