Title of a News Article

Eyyüpoğlu; “Blokeler kaldırılmalı”

 Eyyüpoğlu; “Blokeler kaldırılmalı”
banner206

Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Eyyüpoğlu, destekleme ödemelerinin bloke edilmesinin çiftçiyi mağdur ettiğini ve blokenin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Eyyüpoğlu, tarımsal sulamada kullanılan elektrik fiyatlarıyla ilgili bir açıklama yaparak, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Borcu olmayan çiftçilerin destekleme ödemelerine de bloke konduğunu kaydeden Eyyüpoğlu, destekleme ödemelerinin bloke edilmesinin bu yıl kuraklık, don, dolu afetleri yaşayan çiftçiyi mağdur  ettiğini, destekleme ödemeleri üzerindeki blokenin kaldırılması, gerektiğini söyledi.

 Çiftçinin alın terinin karşılığını alamadığını ifade eden Eyyüpoğlu; “Çiftçilerimiz mazot, gübre ve zirai ilaç fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı  zor durumdadır. Bu yılın kurak geçmesi ve bankalara olan kredi borçlarından dolayı çiftçinin yükü oldukça artmıştır. Çiftçimize finansman olanağı yaratılmalı, destekleme ödemeleri yapılmalı ki çiftçi gelecek yıl üretim yapabilsin.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2014, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195