Title of a News Article

Eyyüpoğlu: Bölgede huzur istiyoruz

.

Eyyüpoğlu: Bölgede huzur istiyoruz
banner206
Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında Güneydoğu Anadolu bölgesi sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Toplantıda Eyyüpoğlu, ‘bölgemizde bir türlü huzur bulamıyoruz, önce derin devlet, sonra JİTEM ardından beyaz toroslar şimdi de PKK sorunlarımızın kaynağı’ dedi.

Başkan Eyyüpoğlu söz aldığı toplantıda son aylarda bölgede yaşanan çatışma olaylarına ve çiftçilerin sorunlarına ilişkin görüşünü açıkladı. 
Akşam saat 17:00’de başlayan ve gece saat 03:00’e kadar devam eden toplantıya Şanlıurfa’dan ve bölgeden çok sayada STK temsilcisi katıldı. Toplantıda Şanlıurfa’dan STK temsilcisi olarak bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Eyyüpoğlu, söz alarak son aylarda bölgede yaşanan çatışmalı ortamdan kaynaklanan konulara dikkat çekti. Eyyüpoğlu, ‘sorunlarımızın çözüm yeri meclistir’ dediği açıklamasında yatırımlara ve artan refaha karşın oluşan durumu değerlendirdi.
‘Sorunlarımızın çözüm yeri TBMM’dir’
Toplantıda söz alarak yaptığı açıklamada Eyyüpoğlu, ‘bölgede sorunlar bir türlü bitmiyor. Uzun yıllardır insanımız hep sorunlarla uğraşmak zorunda bırakılıyor. Bir zamanlar “derin devlet, sonra JİTEM, ardından beyaz toroslar” şimdi ise PKK ve HDP’nin sorunları ile boğuşuyoruz. Bu bölgemizin kaderimidir. Bizler sözde değil özde bir barış istiyoruz. Çözüm sürecinde devlet elinden gelen tüm imkanları ile katkı sunmuştur. Bu yüzden iddia edilen sorunların çözüm yeri meclistir.’
Çiftçi sorun ve çözüm önerileri de gündemdeydi
Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, konuşmasının devamında içerisinde bulunan duruma rağmen yatırımların ve çiftçilerin refahının artırılması yönünde projelerin bitirilmesine hız verilerek, sorunların büyümesinin önemli ölçüde engelleneceğini belirtti. 
Bu bağlamda Eyyüpoğlu, ‘sulama alanları artırılmalı. GAP’ın sulama yatırımları bir an önce bitirilerek, her şeyin barış ve güvenlik içerisinde çözüleceğine inanıyorum. Proje biterse bölgenin kalkınması hızlanacaktır. Böylelikle tarım ürünlerde büyük artış sağlanacak, bu durum bölgeye refah ve huzur getirecektir.’ Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 20:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195