Title of a News Article

Eyyüpoğlu: Bu küstahlık karşılıksız kalmayacaktır

.

Eyyüpoğlu: Bu küstahlık karşılıksız kalmayacaktır
banner206

ASKON Ankara Şube Başkanı Abdurrahman Eyyüpoğlu, İsrail’de ‘ezanı belirli saatlerde yasaklamayı öngören tasarının kabul edilmesine tepki göstererek, “Bu kaba ve küstah siyasetçilerin, “ibadet” etmeye çağıran ezana olan tahammülsüzlükleri karşılıksız kalmayacaktır” dedi.

ASKON Ankara Şube Başkanı  Abdurrahman Eyyüpoğlu Kamuoyunda “ezan yasağı” olarak adlandırılan ve İsrail devletinin yasama organı Knesset’te teklif edilen, Kudüs’te ezanı belirli saatlerde yasaklamayı öneren tasarının kabul edilmesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Beş vakit ezanı yasaklamaya çalışanların teklif ettiği kanun tasarısının geçtiğimiz aylarda gündeme geldiğini anımsatan Eyyüpoğlu, “Şimdi ise Netenyahu sadece Sabah Ezanı’nı yasaklayacak şekilde yeni bir teklif getirdi. “Yahudilerin dini ritüellerinde çaldıkları şofarın da yasaklanması gündeme gelebilir” kaygısı taşıyan bazı İsrailli siyasetçiler kaygılandı. Netenyahu, bu kaygıları esas alarak yasağı belirli saatler için önerdi. Eğer tasarı kanunlaşırsa Sabah namazına Müslümanları davet eden Sabah Ezanı, Kudüs’te artık olmayacak” dedi.

Eyyüpoğlu, “Bu girişim sadece ezana ve bölgede yaşayan Müslümanlara yapılmış bir saldırı değil,  uluslararası Müslüman kamuoyunun tahrik edilmesine yönelik bir harekettir” diyerek, açıklamasında şunları kaydetti;

“Bu kaba ve küstah siyasetçilerin, “ibadet” etmeye çağıran ezana olan tahammülsüzlükleri karşılıksız kalmayacaktır. Uluslar arası toplum, bütün dinlerin mensupları ile tepkisini ortaya koyacaktır. Çünkü, burada “ibadet” hürriyetine saldırıda bulunulmaktadır. Gerek Müslümanlar, gerek Hristiyanlar gerekse de Yahudiler, ibadetlerin dokunulmaz olduğu konusunda hem fikirdirler.

Dünya’ya yüzyıllar boyu hükmetmiş, gücü elinde bulunduran Osmanlı İmparatorluğu’nda Gayrimüslümler bile, ibadetlerini hür bir biçimde yerine getirebiliyordu. Bu, tarihin sayfalarından günümüze, atalarımızın ve onların atalarının zihninde yer etmiş bir “ibadete saygı” anlayışının doğduğu yerdir.

İsrailli siyasetçilerin, bölgede güç ellerinde olmasına rağmen, kaygılanmaları, tüm dünyadan tepki alacaklarını bilmelerinden kaynaklanmaktadır.. Kudüs’ün Müslümanlar için Mekke ve Medine gibi önemli bir şehir olması İslam ülkelerinde çığ gibi büyüyen doğal bir tepkiyi doğuracaktır.

Kudüs’e sahip çıkmak için, ezana sahip çıkmak için  bütün dünya Müslümanları bugün, duyarlılıkla ve gereken dozda Müslümana yakışır biçimde ortaya koymalıdır... Ezan, ister beş vakit, ister bir vakit, yasaklanamaz. Dünyanın hiç bir yerinde bu zulüm kabul edilemez! Ezan ve arkasından gelen “namaz”, bize bunu haykırır, bize bunu yaşatır. “Hayyalel Salah” “Hayyalel Felah” “Allahu Ekber, Allahu Ekber” “La ilahe illallah”

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195