Title of a News Article

Eyyüpoğlu'ndan DEDAŞ hakkında şok açıklama...

.

Eyyüpoğlu'ndan DEDAŞ hakkında şok açıklama...
banner206

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Dicle Edaş’ın çiftçinin başına bela olduğunu belirterek, “Diyarbakır’da PKK, Suriye’de IŞİD, Şanlıurfa’da da Dicle Elektrik çiftçinin başına bela olmuştur” dedi.

 

RÖPORTAJ:UĞUR BUDAK

Bu haftaki röportajımızın konuğu Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu oldu. 2011 yılından buyana Ziraat Odası Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Eyyüpoğlu odalarının yaptığı çalışmaları ve çiftçilerin sorunlarını konuştuk. Eyyüpoğlu, çiftçinin en büyük sorununun Dicle Edaş olduğunu söyledi.

Binlerce çiftçinin Dicle Edaş’tan dolayı desteklemelerini alamadığını vurgulayan Eyyüpoğlu, “Suya kavuşmayan alanların biran önce suya kavuşturulması durumunda Dicle Elektrik’ten kurtuluruz” dedi.

 

“Pamuk, altın yılını yaşıyor”

Eyyüpoğlu, pamuğun bu yıl altın yılını yaşadığını belirterek, “Hem fiyat hem de desteklemeler çok çok güzel, özellikle pamuk üreticilerimiz pamuktan korkmasınlar, pamuğun geleceği parlaktır” diye ifade etti.

 

İşte Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ile gerçekleştirdiğimiz röportaj…

Şanlıurfa Ziraat Odasının çalışmalarından bahsedebilir misiniz?

Çiftçilerimiz için hizmet veriyoruz, çiftçilik belgesi veriyoruz. Çiftçilerin sorunları olduğu zaman bunları takip ediyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in desteği doğrultusunda 5 çiftçi danışmanı odamıza aldık, bu danışmanlarımız çiftçilerimize hizmet veriyor.

 

12 Bin civarında çiftçi destekleme alamamıştı, bununla ilgili bazı girişimlerde bulunmuştunuz, bir sonuç çıktı mı?

Yaklaşık 12 Bin çiftçimiz 4 aydan beri desteklemelerini alamadı gerek sayın Bakanımız Faruk Çelik ve gerekse Milletvekillerimiz ile yaptığımız görüşmeler sonucu bu çiftçilerimizin desteklemelerini almaları için icmallerini imzalayıp bakanlığa gönderdik. İnşallah en yakın zamanda hububat çiftçimiz de desteklemelerine kavuşacak.

 

“Pamuk üreticileri altın yılını yaşadı”

Bu yıl özellikle pamuk üreticilerimiz altın yılını yaşadı. Hem fiyat hem de desteklemeler çok çok güzel. İnşallah 10 güne kadar mazot desteklemesi fiyatları da açıklanır. Genel Müdürlükten aldığımız bilgiye göre; 100 dönüme 4 Bin TL gibi bir para mazot desteği verilecek, Bin TL’ye yakın da pamuk desteklemesi verilecek. Özellikle pamuk üreticilerimiz pamuktan korkmasınlar, pamuğun geleceği parlaktır. Fıstıkta biraz sıkıntımız var, devlet iyi tarım adı altında 50 kuruş veriyor, bunun 20 kuruşu mühendislere gidiyor ve çiftçilerimizin cebine 30 kuruş kalıyor. Bu yanlıştır, bu 50 kuruşun direk çiftçilerimizin cebine girmelidir. Bunu da Sayın Bakanımıza ilettik inşallah bunun da neticesini alacağız.

 

DEDAŞ ile çiftçiler sürekli karşı karşıya geliyor, bu konuyla ilgili bir çözüm bulunabildi mi?

DEDAŞ hem çiftçinin başına hem de AK Parti’nin başına bela olmuş! Diyarbakır’da PKK, Suriye’de IŞİD, Şanlıurfa’da da Dicle Elektrik çiftçinin başına bela olmuştur. Bu nasıl çözülür? Bildiğiniz gibi son zamanlarda bu sulama kanaletleri DSİ’nin elinde, bunlar Tarım Bakanlığına devredilecek. Suya kavuşmayan alanların biran önce suya kavuşturulması durumunda Dicle Elektrik’ten kurtuluruz. Özellikle Hilvan, Karakeçi, Viranşehir grup hattından bu çiftçilerimize su verilirse, elektrik yükü azalır ve bu şekilde Dicle Elektrik’ten kurtuluruz. Dicle Elektrik, keyfi uygulamalar yapmaktadır, kanun falan tanımamaktadır. DEDAŞ sadece çiftçiye değil Güneydoğu halkının başına bela olmuştur.

 

Bu sorun neden kaynaklanıyor?

7-8 Bin pamuk üreticimiz 5-6 sulama birliği başkanının yüzünden destekleme alamadılar. Sulama Birliği başkanı 5 kişidir, öbür tarafta 7-8 Bin kişi mağdur oluyor. Eğer sulama birlik başkanı yanlış yapıyorsa onu görevden alın. Sulama Birlik Başkanı, sulama ücretini çiftçiden alıyor ama Dicle Elektrik’e yatırmıyor, yatırmayınca kabak çiftçinin başına patlıyor. Şuanda bile 3-4 Bin çiftçi pamuk desteklemesi alamadı, banka paraya bloke koymuş durumda.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2016, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195