Title of a News Article

Eyyüpoğlu, olaya açıklık getirdi

Eyyüpoğlu, olaya açıklık getirdi
banner206
Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, sulama birlikleri ile TEDAŞ arasında yaşanan sorun nedeniyle desteklemelerin bloke olduğu ileri sürülse de sorunun farklı olduğu ve hedefte de hükümet ile çiftçiyi karşı karşıya getirilmek istendiğini savundu.

Eyyüpoğlu, yaptığı yazılı açıklamada,”27 Mayıs itibariyle ödenmesi beklenen pamuk desteklemeleri konusunda bazı sıkıntıların yaşandığını görmekteyiz. Sulama birlikleri ile TEDAŞ arasında yaşanan sorun nedeniyle desteklemelerin bloke olduğu ileri sürülse de sorunun aslında farklı olduğu ve hedefte hükümet ile çiftçiyi karşı karşıya getirmek olduğu görülmektedir”dedi.

Pamuk desteklemesinin elektrik borcu gerekçe gösterilerek bloke edildiğini ve şu anda çiftçi mağduriyetinin yaşanmakta olduğunu iddia eden Eyyüpoğlu, ”Öyle ki borcu olmayan 23 bin 600 çiftçinin bile destekleme ödemeleri bloke edilmiştir. Benzer durumun yaşandığı geçtiğimiz yıl elektrik ile sulama yapan çiftçiler için Sayın Bakanımız Faruk Çelik açıklamada bulunmuştu. Buna göre elektrik ile sulamada dönüm başına pamuk 90 TL, mısır 70 TL, buğday 20 TL sabit kalacak diye çiftçiler ile protokol imzalandı” dedi.

 

"ŞU ANDA TEDAŞ FARKLI TALEPLERDE BULUNMAKTADIR"

TEDAŞ’ın icra kurumuna dönüştüğünü iddia eden Eyyüpoğlu, şunları kaydetti:

”Bu durum özellikle TEDAŞ’ta görevli HDP’ye yakınlığı olan bazı bürokrat ve personellerin çiftçiyi kışkırtarak çiftçi ile hükümeti karşı karşıya getirmesinin önünü açmıştır. Göze çarpan ilginç bir durum ise firmanın Diyarbakır’daki uygulamaları ile Şanlıurfa’daki uygulamalarının farklı olmasıdır. Buradan yetkililere çağrıda bulunarak, sorunun en kısa süre de çözülüp çiftçimize pamuk desteklemeleri ödemelerinin yapılmasını istiyoruz. Bizler Şanlıurfa Ziraat Odası Olarak sorunun aşılması ve çiftçi mağduriyetinin yaşanmaması için tüm gayretimiz ile çalışmalarımızı sürdürüyor, gerek bakanlık gerekse hükümet nezdinde görüşmelerimiz devam etmektedir. İnşallah çiftçimize müjdeli haberi vereceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195