Title of a News Article

Eyyüpoğlu: Toprak anadır yakma!

Eyyüpoğlu: Toprak anadır yakma!
banner206

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, hububat hasadı sürecinin başlamasıyla birlikte anız yakılmaması konusunda çiftçilere uyarıda bulundu. Anız yakmanın toprağa ciddi zararlar verdiğinin altını çizen Eyyüpoğlu, ‘anız yakma ile verim için topraktaki önemli her şey yok oluyor. Bize yaşamımız için her şeyi veren toprağa saygılı olmalıyız. O yüzden toprak anadır, toprağı yakma’ dedi.

Hububat hasadı ile birlikte anız yangınları tekrar gündeme geldi. Hasat sonrası tarlada kalan bitki saplarının yakılması ile tarım alanlarına onarılamaz zararlar verdiği biliniyor. Hal böyle olunca başta çiftçi kuruluşları anız yakılmaması konusunda çiftçilere uyarılarda ve çağrıda bulundu. Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ‘anız yakılması tehlikeli sonuçları da doğurduğuna dikkat çekerek, anız yakmanın toprağın verimliliğine ve doğal yapısının zarar verdiğini bu yüzden toprak anadır, anayı yakma’ dedi.

Anız yakılmaması konusunda çiftçilere hem uyarıda hem de çağrıda bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, her şeyin kaynağı toprağa saygı adına anız yakma yolu ile toprağın yakılması doğru değildir bu yüzden toprak anadır, toprağı yakma. Zaten artık hasat sonrası uygulanan yöntemlerle anızın gübre olarak toprağa karışması sağlanıyor. Çiftçilerimizden ricam lütfen hasat sonrası anız yakmasınlar. Anız yakmak hem toprağın doğal yapısına hem verimliliğine zarar verirken, çevre için de büyük tehlike oluşturmaktadır. Hasat sonrası geriye kalan ürün sapları toprağın verimliğini de olumlu yönde etkilemektedir. Bu yüzden çiftçilere tekrar tekrar çağrım şudur ki; toprağı korumak verimliliğini artırmak için anız yakmasınlar. Bu yöndeki uyarılara lütfen kulak versinler’ Şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195