Title of a News Article

Eyyüpoğlu'n dan Çelik değerlendirmesi

.

Eyyüpoğlu'n dan Çelik değerlendirmesi
banner206
 Yeni kabine memnuniyet verici ancak çiftçi kan ağlıyor.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri açıklanan yeni hükümetin tüm ülkeye ve Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını dilerken, çiftçinin karşı karşıya kaldığı elektrik sorunun çözülmesi isteğini tekrarladı. ‘Bizi de Suriyeli saysınlar’ diyen Eyyüpoğlu, 3 milyon lira elektrik borcu için Akçakale ve Haranda toplam 100 bin dönüm alana ekili pamuğun elektrik kesintileri nedeniyle kuruduğunu kaydetti.

Yeni kurulan hükümette Şanlıurfa’nın bakansız bırakılacağı duyumları sonrası Ak Parti Genel Merkezi’ni 13 STK temsilcisi olarak ziyaret ettiklerini de söyleyen Eyyüpoğlu, ‘hükümet bizleri kırmamıştır’ şeklinde konuştu.

Yeni kurulan hükümetin hayırlı olmasını dileyen Eyyüpoğlu şöyle konuştu; “Hükümetin açıklanmasından önce Urfa milletvekillerinin oluşturulacak yeni kabinede bakan olarak yer almayacağı duyumunu alır almaz 13 STK temsilcisi olarak gece yarısı Ankara’ya gittik. Ak Parti Genel Merkezi’nde genel Başkan yardımcıları ile görüştük. Kendilerinden Urfa’nın bakansız bırakılmaması yönünde ricada bulunduk. Urfa’da yarım kalan projelerin tamamlanması için rica bulunduk. GAP’ın Başkenti olarak nitelendirilen Şanlıurfa Güneydoğu için ne kadar çok önemli olduğunu anlattık.

Bugün açıklanan 62. Hükümetin kabinesinde nihayet Şanlıurfa bakansız bırakılmayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in tekrar kabinede olması bizleri sevindirmiştir. “

Urfamıza memleketimize hayırlı olmasını dileriz.

“GÖZ GÖRE GÖRE MİLLİ SERVET ELDEN GİTTİ”

Elektrik kesintileri nedeniyle 100 bin dönüm alana ekili pamuğun heba olduğunu vurgulayan Eyyüpoğlu, bir günde Suriyeliler için harcanan meblağa yakın borca işaret ederek 3  milyon lira borç için pamuğun tarlada kuruduğunu ve yüz binlerce kişinin mağdur edildiğini söyledi.  Bu yüzden çiftçilerin de Suriyeli kabul edilmesini istedi.

Eyyüpoğlu şöyle devam etti; “Ancak bölgemizde son aylarda çiftçi ile TEDAŞ arasında yaşanan elektrik sorunları nedeniyle yeni hükümetimizden bazı ricalarımız olacaktır.

Bizler Çiftçiler ve onların temsilcileri olarak Bakanımızdan bir ricamız olacaktır. Elektrik ile ilgili sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Bu gün Akçakale’de 100 bin dönüm pamuk elektriklerin kesilmesi nedeniyle kurudu. Bile bile milli servet elden gitti. Bu çiftçilerimiz zor durumda kaldı. Özellikle Haran ve Akçakale çiftçisi bunu hiç hakketmedi. Bugün 12 yıl boyunca oylarını %90 oranında Ak Partiye verdiler. Ancak bugün TEDAŞ ile yapılan anlaşma doğrultusunda çiftçi mağdur edilmektedir. “

TEDAŞ VE SULABİRLİĞİ’NİN YANLIŞININ FATURASI ÇİFTÇİYE KESİLDİ

“Burada TEDAŞ ve Sulama Birliği Başkanının yanlışları nedeniyle binlerce çiftçi zor durumda kalarak mahkeme salonlarına sevk edildi. İş daha da karmaşık bir boyuta ulaştı.

Diyeceğim şu ki bizi de Suriyeli gibi kabul etsinler. Bir günde Suriyeliler için harcanan meblağa yakın borç için 100 bin dönüm alana ekili pamuk elektrik kesintileri nedeniyle kurudu. 3 Urfa Çiftçisi bunu hak etmemiştir. “

AKYOL: HÜKÜMET TAM YOL DEVAM

Şanlıurfa Ziraat Odası Meclis üyesi Bekir Akyol da yeni kurulan hükümetin hayırlı olmasını diledi. Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in tekrar bakan olarak kabinde yer lamasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Akyol, ‘62. hükümetin ülkemize ve kentimize hayırlı olmasını dilerim. Sayın Faruk Çelik’in tekrar Bakan olarak görevine devam edecek olması da bizleri memnun etmiştir. Hükümetimizin ve sayın Bakan Çelik sayesinde Şanlıurfa’da gerek kent merkezinde gerekse ilçelerde yarım kalan ve yapılacak yatırımların bitirilmesi bizleri mutlu edecektir. ‘ dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195