Title of a News Article

Eyyüpoğlu’ndan, DEDAŞ’a sert tepki

Eyyüpoğlu’ndan, DEDAŞ’a sert tepki
banner206

Uzun süredir DEDAŞ ile sorun yaşayan çiftçinin önceki gün Pekmezli köyünde sokağa çıkması sonrası ilçe ziraat odaları ile birlikte basın açıklamasında bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu DEDAŞ’ın uygulamalarına sert tepki gösterdi. Eyyüpoğlu açıklamasında DEDAŞ’ı PKK, DEAŞ ve Esat’a benzetirken, asıl hırsızın çiftçiyi hırsızlıkla suçlayan DEDAŞ olduğunu kaydetti.

Açıklamasında DEDAŞ’ı bölgede PKK, Suriye’de DEAŞ ve Esat’a benzeten Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu Sayaç takının da takmayanın da elektriğinin kesildiğini belirtti. Ayrıca Eyyüpoğlu, yaşanan olayların DEDAŞ’ın uygulamarında kaynaklandığını, bu yüzden DEDAŞ’ın bölgede hem çiftçinin hem de Ak Parti’nin başına bela olduğunu söyledi.

Eyyüpoğlu, ‘Nasıl ki bölgede PKK, Suriye’de DEAŞ ve Esat başa bela olmuşsa Şanlıurfa’da da DEDAŞ hem çiftçinin hem de Ak Parti’nin başına bela olmuştur. Özellikle sayaç takın dediler, çiftçimiz sayaç taktı. Takmayan bir kısım çiftçi var bu yüzden dünden beri elektrikleri kestiler. Grup olarak 200 trafodan 20’si sayaç takmamışlarsa bütün bölgenin elektriği kesilmiştir. Karageçi’nin, Siverek’in, Hilvan’ın Ceylanpınar’ın tüm bölgedeki elektriği kesilmiştir. Bu durumlar çiftçimizi sokağa dökmüş Pekmezli köyünde istemediğimiz olaylar yaşanmıştır.’ Dedi.

 

ENBÜYÜK HIRSIZ DEDAŞ’TIR

DEDAŞ’ çiftçiyi kaçak elektrik kullandığı iddiası ile hırsız ilan etmesine de sert tepki gösteren Eyyüpoğlu ‘asıl en büyük hırsız DEDAŞ’tır’ dedi. DEDAŞ Aynı zamanda çiftçilerimiz hırsız ilan edilmektedir. Çiftçi sayaç takmak istemiyor diye dile getirdiler ancak durum böyle değildir.  Düşünün Şanlıurfa’nın birçok köyünde elektriğin kesilmesi nedeniyle kuyulardan içme suyu bile alınamıyor. Şu iyi bilinsin ki en büyük hırsız DEDAŞ’tır. Urfamızın Başına Bela olmuştur.

 

‘EN BÜYÜK ŞEREF MADALYASI DEDAŞ’IN URFA’DAN GİTMESİDİR’

Milletvekillerinin seçim sürecinde DEDAŞ ile yaşanan sorunun çözüleceğine dair sözler verdiğini hatırlatan Eyyüoğlu, seçim öncesi milletvekillerinin ‘gerekirse DEDAŞ’ın kapısında yatarız’ sözünü gündeme getirirken, ‘şeref madalyası yerine DEDAŞ’ın gitmesini istemelilerdi’ dedi. Eyyüpoğlu, devamda ‘Şunu söylemek gerekir ki Sayın Milletvekillerimiz Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan Şeref Madalyası istemek yerine DEDAŞ’ın Urfa’dan gitmesini isteyeceklerdi. En büyük şeref madalyası bu olurdu.  Bazı Milletvekillerimiz demişti ki ‘bizler milletvekili olduğumuzda DEDAŞ’ın kapısında yatacağız’ bugün ise elektrik kesintileri nedeniyle içme suyu bile bulunamıyor camilerimizde ezan bile okunamamaktadır. Bu zulme bir an önce dur demeleri gerekmektedir. ‘ şeklinde konuştu.

 

‘ÇİFTÇİMİZİ NAMUS BEKÇİMİZ POLİS VE ASKERİMİZ İLE KARŞI KARŞIYA GETİRMEYİZ’

Bölge çiftçisinin yanında olduklarını kaydeden Eyyüpoğlu, çiftçimizin askerimiz ve polisimiz ile karşı karşıya gelmesine neden olabilecek bir durumu doğru bulmadıklarını bu yüzden çiftçinin sokağa çıkma gibi bir talebini tasvip etmediklerini vurguladı. Eyyüpoğlu, ‘çiftçinin Özellikle bütün oda başkanlarımız ile birlikte çiftçilerimizin yanındayız. Tek bir konuda çiftçilerimize katılmıyoruz. Çiftçilerimiz zaman zaman bizleri uyarıyorlar DEDAŞ’a gidelim yol keselim diye. Ancak bizlerin kendilerine söylediği şudur; bizler DEDAŞ’a gitsek yol kessek kimle karşı karşıya kalacağız? Askerimiz ile Polisimiz ile yani namus bekçilerimiz ile karşı karşıya geleceğiz. Bu yüzden çiftçilerimiz bu konuda bizlere karşı duyarlı davransınlar. Haklarını sonuna kadar arıyoruz. İnşallah sayın vekillerimiz ve sayın bakanlarımız bir an önce bu konuda bu sese kulak verirler sayacını takan kişilerin de elektriğini kesmezler.’ Dedi.

 

GEÇEN YIL KURUYAN 130 BİN DÖNÜM PAMUĞU HATIRLATTI

Geçtiğimiz yıl Harran ve Akçakale ilçeleri sınırlarında elektrik kesintileri nedeniyle tarlasını sulayamadığı için 130 Bin dönümlük pamuğun telef olmasını hatırlatan Eyyüpoğlu yetkililere seslenerek ayını durumun yaşanmaması için çağrıda bulundu. Eyyüpoğlu, ‘Geçtiğimiz yıl Harran ve Akçakale’de 130 Bin dönüm pamuğun kurumasına göz göre göre göz yummazlar. Bölgede bir an önce elektriğin bırakılmasını istiyorlar. DEDAŞ 3 saat kesinti var dediler ancak bu 8 saat oldu. Miletvekillerimiz ve Baknalarımız da kandırılmaktadır. Bir anönce onlarda duyarlı olup yüzde 95 kendilerine oy vermiş fakir çiftçinin kırsalda yaşayan insanlara kulak versinler.’

 

‘ÇİFTÇİMİZ DEDAŞ’A GÜVENMİYOR’

Şu anda 5 Milyon dönümlük arazi sulu ancak 2 Milyon 800 Bin dönümlük arazi çiftçi tarafından açılan kuyular ve alternatif su imkanları ile sulanmaktadır diyen Eyyüpoğlu çiftçinin DEDAŞ’A güvenmediği söyledi. Eyyüpoğlu sözlerini ‘Ayrıca şu anda çiftçilerimiz DEDAŞ’a güvenmemektedir. Sebebine gelince hiçbir zam yok değişiklik yok daha önce gelen faturalardaki aynı kilovata daha fazla yüklü faturalar gelmektedir. Daha önce 50 Lira ödenen fatura şu anda 200 Liraya kadar yükselmiştir. Çiftçinin firmaya kesinlikle güveni kalmamıştır. Bu yüzden çiftimizi hırsız yerine koyan firma asıl kendisi en büyük hırsızdır.  Bölgede yüzde 60’lık alan çiftçimizin kendi imkanları ile suya kavuşturmuştur. Yani startejik öneme sahip pamuğun Türkiye’de yüzde 42’sinin Şanlıurfa’da elde edilmesi çiftçilerimizin sayesinde olmuştur. ‘ şeklinde bitirdi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195