Title of a News Article

Eyyüpoğlu’ndan o habere jet açıklama

 Eyyüpoğlu’ndan o habere jet açıklama
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu’nun oğlu İş Adamı Abdurrahman Eyyüpoğlu, dünkü Taraf Gazetesi’nde aleyhine yapılan haberi yalanlayarak, bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu’nun oğlu İş Adamı Abdurrahman Eyyüpoğlu, Taraf Gazetesi'nde dün yayınlanan 'Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun oğluna, Şanlıurfa 1. Organize Sanayi Bölgesi Elektrik dağıtım işi ihalesiz verildi' haberi üzerine basın toplantısı düzenledi. Kendisi hakkında çıkan haberi belgelerle yalanlayan İş Adamı Eyyüpoğlu, bu haberle AK Parti’nin ve ailesinin yıpratılmaya çalışıldığını söyledi.

 

“Firmamız, 1995 yılından beri hizmet veriyoruz”

Eyyüpoğlu Mühendislik Ltd. Şirketinin 1995 yılından bu yana elektrik, mühendislik ve projelendirme konuları üzerinde hizmet vermekte olduğunu belirten Eyyüpoğlu, “2010 yılında EPDK’dan alınan Toptan Satış Lisansı ile 20 yıllığına 4628 sayılı “Elektrik Piyasası Kanunu” uyarınca toptan satış faaliyeti yürüten bir firma olduğunu belirtmekte yarar görüyoruz” diyerek, açıklamasında şunları kaydetti:

“Toptan Satış Lisansı kapsamında faaliyet gösteren firmalar enerji tedariğini; Piyasa Mali Uzlaştırma merkezinden, Üretim Lisansı sahibi özel şirketlerden, ithalat yoluyla yurtdışı kaynaklardan veya kendi özel üretimleriyle sağlayabilmektedirler. Şirketimiz bu doğrultuda temin edilen elektrik enerjisini, Türkiye genelinde sayısı bini aşan serbest tüketici (Otel, AVM, Hastane..vb.) ile birlikte Organize Sanayi bölgelerine TEDAŞ tarifelerinden daha uygun fiyatlarla tedarik edebilmektedir.

Ayrıca firmamız iştiraki/bünyesinde olan FASEL Elektrik Üretim Ltd. Şti’ne ait Hidroelektrik Santrallerinde elektrik enerjisi üretimi yapılmakta olup, üretilen bu elektrik enerjisi Eyyüpoğlu Mühendislik Ltd. Şti. müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamadığı takdirde kalan kısmı ikili anlaşmalar yoluyla Üretim Lisansı Sahibi özel üretim firmalarından temin edilmektedir.”

 

“En uygun fiyatı firmamız verdi”

22 Aralık 2014 tarihinde Taraf Gazetesi ve internet sitesinde yayınlanan haberlerin tamamen asılsız olduğunu izah eden Eyyüpoğlu, “Ülkemiz genelinde tüm Organize Sanayi Bölgelerinde olduğu gibi 1. OSB kapsamında faaliyet gösteren firmaların elektrik ihtiyaçlarını daha ucuza temin etmek amacıyla ihale ve değerlendirme neticesinde elektrik tedarikini, en avantajlı teklifi sunan Toptan Satış Lisansı bulunan özel firmalardan edinmektedir. Bir diğer anlatımla, şanlıurfa 1. Organize Sanayi Bölgesi 2011 yılından bu yana her yıl elektik alım ihalesi yapmaktadır. Yapılan ihale kapsamında piyada faaliyet gösteren birçok firmadan teklifler alınıp ekonomik açıdan en uygun fiyatı veren firma ile sözleşme imzalanmaktadır. Örneğin Şanlıurfa 1. OSB’de 2014 yılında yapılan ihalede 14 adet firma teklif vermiş ve bu teklifler içerisinde en uygun fiyatı firmamız vererek enerji tedarikine devam etmiştir. Bu süreç ile ilgili tüm işlemlerin yasal mevzuatlar çerçevesinde yapıldığına dair bilgi ve belgeler mevcuttur. Dolayısıyla konu haberde belirtilenin aksine 2011 yılından itibaren Şanlıurfa 1. OSB ile firmamız arasında elektrik tedariki sözleşmesi, her yıl yapılan ihaleler neticesinde en uygun ve avantajlı teklif sahibi olması üzerine imzalanmıştır” dedi.

Eyyüpoğlu, söz konusu gerçekle bağdaşmayan haberde belirtilenin aksine, OSB’lere veya diğer özel ve tüzel kişilere elektrik satışı, o firmanın elektrik üretimi yapması şartına bağlı olmayıp, EPDK tarafından verilen Toptan Satış Lisansı Sahibi olunmasının yasal olarak yeterli bulunduğunu vurgulayarak, “Ne var ki, firmamızın elektrik üretimi yapan hidroelektrik santrallerinin de bulunduğunu yukarıda açıklamıştık. Yapılan habere ilişkin bir diğer yalan ise;Sadece temmuz ayına ait dağıtım bedelinin 3 Milyon TL olduğu yönündeki beyandır. Halbuki ülke genelindeki tüm OSB’lerin dağıtım bedelleri her yıl EPDK tarafından belirlenmekte olup, Şanlıurfa 1. OSB açısından 1 aylık dağıtım bedeli bir tarafa, 1 yıllık dağıtım bedelinin toplamı dahi zikredilen rakamı bulmamaktadır” şeklinde konuştu.

Eyyüpoğlu,açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü;

“Eyyüpoğlu Mühendislik yukarıda belirtilen tüm bu hizmetlerin yanı sıra mülkiyeti Ş. Urfa 1. Organize Sanayi Bölgesine ait olan elektrik dağıtım hatlarının arıza, onarım, bakım işlerini yürütmekte ve kurmuş olduğu teknolojik sistemle elektrikteki kayıp kaçak oranlarının %90’ları bulduğu bölgede bu oranları %2’ler seviyesine indirmiş bu sayede ise milli gelire önemli bir katkı sağlamıştır.

Firmamız ve yürütmekte olduğu işler üzerinden yalan yanlış ve gerçekle bağdaşmayan haberlerle, ailemiz ve sevdamız olan AK Parti yıpratılmaya çalışılmasını kınıyor, yayın politikaları belirli kişi ve kesimi yalan haberlerle yıpratma çabasına dayalı olan basın grubu hakkında hukuki mercilere müracaat ettiğimizi, kamuoyuna saygılarımızla duyuyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 17:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 9 yıl Önce

Yürü bi git isine organize de havada bulut olsa elektrik kesiliyor makinalarin elektronik akşamları dalgalanma ve kesintilerden hurdaya döndü. Bi sürü hasar ve üretim kaybı olusuyor İs adamları ahbap çavuş ilişkisi var diye şikayet bile edemiyorlar boyle fabrikami çalıştırılır? Allah Urfalı olmayıp yatırım yapanlara yardim etsin bu ahbap çavuş ilişkisi ile is başında olanlardan ülkeyi bir an önce kurtarsın. Yoksa bir adim bi yere gitmez bu ülke.

SIRADAKİ HABER

banner195