Title of a News Article

Fakıbaba'dan flaş açıklamalar...

.

Fakıbaba'dan flaş açıklamalar...
banner206
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, dün gece Şanlıurfa’ya geldi. Kurban Bayramını Şanlıurfa’da geçirecek olan Fakıbaba, Myanmar'da yaşayan Arakan Müslümanları'na uygulanan devlet şiddetini sert bir dille lanetlerken, kasaplara da uyarıda bulundu.

Şanlıurfa Milletvekili Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, güne Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek başladı. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün de eşlik ettiği Fakıbaba, hastane yetkililerinden bilgiler aldı. Daha sonra hastanede yatan hastaları tek tek ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Fakıbaba, hasta yakınlarının da sorunlarını dinledi.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Fakıbaba, Myanmar'da yaşayan Arakan Müslümanları'na uygulanan devlet şiddeti ile ilgili şunları kaydetti;

“Katliam görüyorlar, zulüm görüyorlar. Gerçekten bir Müslüman olarak, bir insan olarak çok üzüntü duyuyorum. Dünyanın sessiz kalmasını lanetliyorum. Yani Birleşmiş Milletler toplanıyormuş, günaydın diyorum, bu zamana kadar nederesiniz? Müslümanlar sadece Myanmar’da, Arakan’da değil Suriye’ye bakın, Libya’ya bakın, Irak’a bakın ve Türkiye üzerinde oynanan oyunlara bakın, 15 Temmuz Darbesine bakın. Bunlara baktığınız zaman gerçekten bilinçli bir şekilde Müslüman alemine karşı bir katliam ve bir zulüm olayı var. İnşallah Allah yardımcımızdır, hep beraber bu oyunu bozacağız özellikle Türkiye üzerinde oynanan oyunu bozacağız. Arakan bölgesindeki Müslümanlar bizim kardeşlerimiz biz Hükümet olarak, Devlet olarak hep onların yanındayız. Katliamı nefretle kınıyorum. İnşallah onlarda cezalarını Allah’tan bulacaklardır.”

 

Kasaplara uyarı

Bakan Fakıbaba, Kurban Bayramı dolayısıyla kasaplara da uyarıda bulundu. Türkiye olarak her şeyin profesyonel olması gerektiğini belirterek, “Yani acemi kelimesinin olmaması lazım, herkesin işini çok iyi yapması gerektiğine inanıyorum. İster kasap olsun, ister doktor olsun ister hemşire ister öğretmen ister basın artık işimizi çok iyi yapmamızın tam zamanı olduğuna inanıyorum. Çünkü birlik ve beraberlikle beraber Türkiyeyeyiz, Türkiye bütün Müslüman âlemine lazım. Kasap kardeşlerimden özellikle istirham ediyorum; İşlerini iyi yapsınlar, aceleye getirmesinler, 15 dakikada işlerini yapacaklarına, hayvana eziyet vereceklerine, kendilerine zarar vereceklerine 20 dakikada yapsınlar temiz iş yapsınlar. Bakın biz 3 saatten beri kimsenin önlü kalmasın diye bütün hastaları dolaşmaya çalışıyoruz. İşimizi iyi yaptığımızda sorunlarımızın çoğu hal olmuş diye düşünüyorum” dedi.

Daha sonra bahçede hasta yakınlarını da ziyaret eden Fakıbaba, hasta yakınları tarafından ikram edilen çayı içti. Fakıbaba, taziye ziyaretlerine gitmek üzere hastaneden ayrıldı. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2017, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195