Title of a News Article

Fakıbaba konuştu, ortalık karıştı

.

Fakıbaba konuştu, ortalık karıştı
banner206
 CHP’nin Şanlıurfalı İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ‘yolsuzluk’ açıklamasının ardından savcıları göreve davet etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Memleketi Şanlıurfa’da kendisinden önceki dönemde yolsuzluk yapıldığına dair açıklamalarda bulunarak şöyle demişti: ”Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın. Benden önce yolsuzluklar varmış ve usulsüz faturalar ile destekleme alanlar olmuş. Bu geride kaldı, ben bunun takipçisiyim. Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın, göreyim bakayım” açıklamalarda bulunmuştu.

Bakan Fakıbaba'nın bu açıklamasından sonra bir çok haber sitesinde bu açıklama farklı şekilde yorumlandı.

Sosyal medya hesabından söz konusu haberi paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, altına da "Sayın Cumhuriyet Başsavcıları bu açıklama ihbar kabul edilip soruşturma açılması gerekir. Sayın bakan da tanık sıfatıyla dinlemelidir" notunu düştü. 

FAKIBABA DÜN YENIDEN KONUŞMUŞTU 
Bazı gruplar bakıyorlar hakikaten  AK Parti ciddi bir yükselişte, acaba bu yükselişi nasıl engelleriz diye bazı haberleri kendiliğinden üretiyorlar. Bu da beni çok üzüyor. Bir toplantı esnasında samimi söylemlerim oldu. Bu desteklemelerin üretene verilmesi konusunda bazı arkadaşlarımızın istekleri oldu. Ben de az sayıdaki bazı firmaların prim desteklemeleri için sahte faturalar üzerinden devlete zarar verdiğini belirttim. Benden önceki arkadaşların ciddi bir şekilde mücadele ettiğini, benim de aynı kararlılıkla mücadele edeceğimi belirttim. Arkadaşlarımızın mağdur olmayacağını ilettim. Bundan böyle sahte faturayla ilgili devleti zarara uğratanlara yönelik gereğini yapacağımı söyledim. Bu bazı haberlerle çok yanlış yöne çekilmiştir. Sanki 'Benden önceki arkadaşlar. Yolsuzluk yapıyor,  AK Partiyolsuzluk yapıyor'. Bu gerçekten üzücü bir olaydır, haberin doğru verilmesi lazım. Bu basın etiğine uygun değildir. Sözlerim tekrar gözden geçirildiğinde böyle sözler söylemediğim anlaşılıyor."



Sahte fatura düzenleyenlere yönelik Bakanlığın kararlı mücadelesini sürdüreceğine dikkati çeken Fakıbaba, "Kastım sahte fatura düzenleyen az sayıdaki firmayla ilgili mücadelemdir. Şunu söyledim, 'Erkekse bu firmalar bir daha sahte fatura düzenlesinler, ben onlarla gerekli mücadeleyi yapacağım' dedim. Yine aynı sözümün de üzerindeyim. Benden önceki bakan arkadaşım da aynı şekilde mücadele etmiştir. Ben de aynı şekilde bu mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğim." dedi.


 




Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2017, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142