Title of a News Article

Faruk Çelik çok sert konuştu

.

Faruk Çelik çok sert konuştu
banner206

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’da düzenlenen şehit töreninde yaptığı konuşmada, PKK, DAEŞ ve FETÖ’nün vatanımızı bölmek için iş başında olduğunu belirterek, “Tek tek canımızı veririz ama biliniz ki; Bu aziz şehit kanlarıyla sulanmış topraklarda bir karış toprağı vermeyiz, can veririz bir çakı taşı dahi vermeyiz” dedi.

 

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa Milletvekili, Bakan Faruk Çelik, İstanbul’da hain saldırıda şehit düşen Urfalı polis memurları Enes Çiçek ve Mehmet Taş için Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene katıldı. Şehitleri acılı ailelerine başsağlığı dileyen Bakan Faruk Çelik, burada yaptığı konuşmada, terörün bir kez daha çirkin yüzünü gösterdiğini vurgulayarak, “Kanın, vahşetin, gözyaşının taşeronlarını Peygamberler diyarı Şanlıurfamızda bir kez daha lanetliyoruz. Vatan için, bayrak için, namus için evlatlarımızı şehit verdik. Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerime acil şifalar diliyorum, acılı ailelere ve milletimize başsağlığı diliyorum. Allah’a dua ediyorum, Yarrabi bu acılar son acı olsun diye bu anlamlı merasim vesilesiyle dualarımızı hep birlikte yapıyoruz” dedi.

 

“Taşeronlar işbaşında”

Çelik, “Bizi vatansız bırakmak, vatanımızı bölmek ve bu ülke üzerindeki kirli hesaplarını gerçekleştirmek için taşeronlar PKK’sıyla, DAEŞ’siyle, FETÖ’süyle iş başındalar” diyerek şunları kaydetti;

“Bu vatan hepimizin, özellikle Şanlıurfa’dan seslenmek istiyorum. 780 Bin kilometrekare, 79 Milyon vatandaşımızın yurdudur, şehit kanlarıyla sulanmış yurdumuzdur. Biz 1000 yıldır beraberiz, birlik ve beraberliğimizi bozamazsınız, yine de bozamayacaksınız. Tek tek canımızı veririz ama biliniz ki; Ama bilin ki bu aziz şehit kanlarıyla sulanmış topraklarda bir karış toprağı vermeyiz, can veririz bir çakı taşı dahi vermeyiz.”

 

“Ey imansızlar, ey ahlaksızlar, ey vicdansızlar”

Hükümet olarak; barış ve huzur ortamı için yapılması gereken ne varsa yıllardır gerekli adımları attıklarını ve atmaya da devam ettiklerini dile getiren Çelik, “Ama taşeronlar, bu millete, bu memlekete huzuru çok görenlerdir. Biz bu ülkenin huzuru için, kalkınması için çalışmalara devam edeceğiz. Ey imansızlar, ey ahlaksızlar, ey vicdansızlar, ey Kuran’ı Kerim’in tabiriyle yeryüzünde bozgunculuk çıkaranlar, ey taşeronlar ne istediniz Bozovalı Mehmet Taş’tan, ne istediniz Viranşehirli Halil Usta’dan, ne istediniz Suruçlu Enes Çiçek’ten, ne istediniz Siverekli Süleyman Sorkut'tan, ne istediniz 38 gencecik fidandan ne istediniz? Allah birliğimizi bozmasın diyorum ve şehitlerimize ‘Kardeşlerim siz  bu ülke için görevinizi yaptınız, en kutsalınızı, canlarınızı bu topraklar için, bu milletin birlik ve beraberliği için verdiniz. Bizim size değil, sizin bize hakkınızı helal etmenizi istiyoruz. Ruhunuz şad olsun, mekanınız cennet olsun, hakkınızı bize helal edin diyorum.   

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2016, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195