Title of a News Article

Faruk Çelik: İşine gelmiyorsa…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yeni iş güvenliği paketini A Haber canlı yayınında değerlendirdi. Bakan Çelik, "Yeni önlemler maliyetleri artırır diye isyan eden varsa başka sektöre geçsin" dedi. Çalışma Bakanı, "Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Soma’dan sonra istifamı sundum, yine Başbakanla paylaşacağım" sözlerini de değerlendirdi. "İstifa tali bir meseledir" ifadesini kullandı.

Hayat sigortası konusunda maliyet durumu ve oluşturulacağı tablo şu anda değerlendiriliyor. Özellikle kaza risklerini karşılaması açısından, kademeli olarak buna geçilmesinin önemli olduğu inancı içerisindeyiz. Bundan dolayı böyle bir kademeli geçiş olacak. İlk önce beş ilde, iki ilde bunun uygulamalarını görüp daha sonra bunun yaygınlaştırılması şeklinde bir durum.

İşverenler burada ürettikleri bir şey var, ürettikleri şeyin maliyeti var. Yansımalar ya o maliyete yansıyacak ya da teşvikler yapılacak veya sözleşme varsa o sözleşmedeki sorumluluk devlet, kamu ya da ilgili kurumlar tarafından yerine getirilecek. Bunlar masa başından çözülecek halledilecek işler, isyanı gerektirmez ki. Siz kendinizi TBMM'nin yerine koyamazsınız ki.

Eğer onu sürdüremiyorsanız, işinize gelmiyorsa bırakırsınız başka sektöre geçersiniz.

 

İSTİFA MESELESİ TALİ BİR MESELE

Sayın Bakanın takdiri. Zaten bu konularla ilgili hiçbir Bakan arkadaşımızın, bizim hükümette, Bakanlık koltuğunda kalma gibi bir ısrarı söz konusu değil. Fakat burada sorunun nerden kaynaklandığını görmemiz gerekiyor. Sorunun kaynağı, sorumsuz işletmecilik anlayışı. Bu anlayış devam ettikçe, bu farkındalık olmadığı sürece bakan meselesi çok tali mesele.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2014, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195