Title of a News Article

Fenilketönüri hastalarına destek

Fenilketönüri hastalarına destek
banner206

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Fenilketonüri Derneği ile yürüttüğü örnek kampanya ile Türkiye'de bir ilke imza atıyor.

Kalıtsal bir metebolik hastalık olan Fenilketonüri, yeni doğan çocuklarda  fenilalanin isimli bir amino asiti metabolize edemedikleri için 5. 6. Aylarda zeka geriliğine neden olur.

Fenilketonüri  hastalığının etkilerinin önüne geçmek için özel proteinlerle zenginleştirilmiş un kullanmaları gerekiyor. Bu hastalığın önüne geçmek isteyen Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de bir ilke imza atarak hastalar için özel ve nadir üretilen un'ları ücretsiz olarak dağıtıyor.

70 Fenilketonüri hastası bulunan Şanlıurfa'da  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Şanlıurfa Fenilketonüri Derneği Başkanı Mustafa Çitfçi  tarafından ilk olarak Doğan ve Çiftçi ailelerine ücretsiz un dağıtıldı.

Öte yandan hasta çocuklara ayda 3 kilogram dağıtılan ücretsiz unu almak isteyen ailelerin, raporlarıyla birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir. 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195