Title of a News Article

FETÖ hainlikte sınır tanımıyor

.

FETÖ hainlikte sınır tanımıyor
banner206
 PKK içindeki devlete ait istihbarat elemanlarının listesini Kandil'e bildiren ve bu ajanların infazına neden olan FETÖ imamı gözaltına alındı.

FETÖ'nün; PKK içindeki devlete ait istihbarat ve emniyet ajanlarının listesini Kandil'e verdiği ve daha sonrasında bu kişilerin infaz edildiği haberinin ardından savcılık harekete geçti. FETÖ'nün eğitim imamı olduğu ve Metina'daki görüşmeye katıldığı öne sürülen C.B. Bursa polisinin operasyonuyla gözaltına alındı. Bursa merkezli 7 ildeki operasyonda toplam 27 kişi gözaltında bulunuyor.

 

27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bünyesinde 8 adet özel eğitim kurumu bulunduran Lotus 16 Eğitim İşletmesine operasyon düzenlendi. 7 ayrı ilde 47 farklı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda 27 kişi gözaltına alındı.

 

METİNA'YA GİDEN GRUPTA YER ALIYORDU

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün eğitim imamı olan ve Metina'ya giden grupta yer aldığı iddia edilen C.B. İstanbul'da gözaltına alınırken, 4 kişinin de Bylock kullanıcısı olduğu tespit edildi.

 

İSİM LİSTESİ, PKK YÖNETİCİLERİNE VERİLDİ

C.B.'nin 2014 yılında Kuzey Irak İmamı T.B. ve cemaatin yöneticilerinden D.E. ile birlikte Metina'da Murat Karayılan ve Fehman Hüseyin ile buluştuğu iddia edildi. Kirli pazarlıkta emniyet ve MİT'in PKK içindeki haber kaynaklarının isim listesinin PKK yöneticilerine verildiği öne sürüldü.

 

ÖĞRENCİLERE GÜLEN'İN KONUŞMASI İZLETİLMİŞ

Ayrıca yapılan operasyonlarda gözaltına alınan A.K.'nin soruşturma kapsamındaki eğitim kurumunda sinevizyon ile öğrencilere Fetullah Gülen'in 17-25 Aralık ile ilgili yaptığı konuşmasını izlettiği ortaya çıktı.

 

ÇOK SAYIDA ÖRGÜTSEL DÖKÜMAN ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan operasyonda 1 adet dolar, 1 adet silah ve birçok örgütsel doküman ile Fetullah Gülen'in el yazısıyla desteklediği bir tablo ele geçirilirken, gözaltına alınanların Bursa'ya getirileceği açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2017, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142