Title of a News Article

FETÖ’nün iadesiyle ilgili flaş gelişme!

.

FETÖ’nün iadesiyle ilgili flaş gelişme!
banner206

Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile yaptığı görüşmenin ardından konuştu. Yıldırım, Gülen'in iadesi konusunda yeni bir sürece girildiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya ziyareti sırasında, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile cumartesi günü yaptığı ve DAEŞ'le mücadele ile Fethullah Gülen'in iadesi gibi önemli konuların ele alındı. Görüşmenin ardından konuşan Yıldırım, Gülen'in iadesi konusunda yeni bir sürece girildiğini söyledi.

Yıldırım konuyla ilgili şöyle konuştu: 'Mesele hukuki ama anlaşmalarımıza uygun olarak çok ciddi bir şekilde ele alacağız.' denildi. Bu bizim için yeni bir durum. Önceki yönetim bu yargının işi diyerek kestirip atıyordu. Dolayısıyla burada yeni bir anlayış var. Ben de, 'Bu sorun çözülmediği sürece Türklerin ABD algısı düzelmez, bu algıyı olumluya çevirmek için mutlaka ciddi bir adım atılması lazım.' dedim."

 

RAKKA OPERASYONU

Yıldırım, Rakka operasyonu konusunda da dikkat çeken açıklamalarda bulundu:

"PYD/YPG unsurlarıyla DEAŞ mücadelesi doğru bir yöntem değil. Bir terör örgütüyle bir başka terör örgütünün yok edilmeye çalışılması doğru değil. Dolayısıyla bu işin stratejik ortaklığa, NATO ortaklığına yakışır şekilde yürütülmesi gerekir. DEAŞ ile mücadelede El Bab'dan sonrası için de varız dedik. Ama tabii terör örgütlerinin işin içinde olmaması şartıyla. Zannederim, değerlendirecekler ve bir karar verecekler."

Yıldırım, " Rakka operasyonuna Türkiye'nin katıkısı nasıl olacak?" sorusuna ise, "Rakka'da, El Bab'da uygulayacağımız mücadele stilimiz neyse aynısı olacak. Bölgede zaten ÖSO'ya destek veren askeri unsurlarımız var. Muhtemelen onlar destek verecekler." yanıtını verdi.

PYD'yi de Fırat'ın doğusuna çekilmeleri konusunda uyaran Yıldırım, "Türkiye'ye tehdit nereden gelirse gelsin, bizim bunu karşılama ve bertaraf etme hakkımız var. Tehdit neredeyse cevabını verme hakkımız var. Münbiç ile ilgili niyetimiz çok net. Münbiç, PYD unsurlarından temizlenmeli." dedi.

 

"BÜTÜN KENTİN ALTINDA TÜNELLER VAR"

El Bab operasyonunda temizlik çalışmalarının devam ettiğini belirten Başbakan Yıldırım, "Bütün kentin altında tüneller, canlı bombalar, intihar eylemcileri var. Kolay değil. Ama ikmal yolları kesildi, önemli olan bu." değerlendirmesinde bulundu.

 

F5haber

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2017, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142