Title of a News Article

FİFA standartlarında spor tesisi

.

FİFA standartlarında spor tesisi
banner206

Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ile geleceğe emin adımlarla yürüyor. Büyükşehir'in son olarak Eyyübiye'de yapımını tamamladığı FİFA standartlarındaki tesislerle Eyyübiye gençliği sporun her branşında yeteneklerini geliştirme imkanı bulacak.

2016 yılında gençliğe yönelik yatırımları ile ön plana çıkan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılının ilk günlerinde de gençlere yönelik müjdeli haberlerle gündeme gelmeye devam ediyor. Her ilçeye spor kompleksleri yatırımı ile takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi'nin son olarak Eyyübiye'de yapımını tamamladığı Yenice Spor Salonu kısa bir süre sonra hizmete sunulacak.

 

EYYÜBİYE GENÇLİĞİNE MÜJDELİ HABER

Eyyübiye'de yapımı tamamlanan ve ardından peyzaj ve çevre düzenlemesine geçilen Yenice Spor Salonunu gezerek bilgiler alan Başkan Çiftçi, "Gençlere yönelik yatırımlarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz" dedi.

Tesisin tüm Eyyübiyeli gençlere hayırlı olmasını dileyen Başkan Çiftçi, "Eyyübiye'deki spor salonu çalışmalarımızda artık son kontrolleri yapıyoruz. Şu an arkadaşlarımız çevre ve peyzaj düzenlemeleri yapıyorlar. Merkezimizin hemen yanında ise Yenice Spor Kompleksi var. Komplekslerimiz FİFA standartlarında. Hemen merkezimizin yan tarafına da tenis sahası yaptık. Büyükşehir olarak bununla da yeterli kalmadık. Dolayısıyla tüm ilçelerimizde voleybol, basketbol ve futbol tesislerimiz bitme aşamasına geldi" diye konuştu.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: ŞANLIURFA'YI SPOR ŞEHRİ YAPMALIYIZ

Değerlendirmesinde 670 bin öğrenciye sahip Şanlıurfa'nın 19 yaş ortalaması ile Türkiye'nin en genç ili olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'mız Türkiye'nin en genç şehri. Genç nüfus bakımından 19 yaş ortalaması ile 670 bin öğrencimiz şehrimizde bulunuyor. 2016 yılımız gençliğe yatırımların olduğu bir yıl olarak tamamlandı. Bu konulardan daha da önemlisi gençlerimiz bu tesislere rağbet göstermesini sağlamaktır. Gençlerimizin bu tesislerden istifade edebilmesi bizim için çok önemli. Gerek tenis, futbol, voleybol, futbol ve judo gibi tüm spor branşlarının artık Şanlıurfa'nın kendini göstermesi lazım. Şanlıurfa'yı spor şehrine getirmeyi planlıyoruz. 2017 yılında da Fen İşleri Daire Başkanlığımız Etüt Plan Proje Şube Müdürlüğümüz daha da güzel merkezleri Şanlıurfa'ya kavuşturacak" şeklinde konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR, FUTBOL MERKEZİ KURUYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından Haliliye'de yapılması planlanan Futbol Merkezi projesinin tamamlandığını ve projenin ihale aşamasına geldiğini belirten Başkan Çiftçi, genç potansiyelin farkında olan bir kadro ile çalıştıklarını dile getirdi.

Başkan Çiftçi, değerlendirmesinde "Haliliye'de ise Futbol Merkezi kuruyoruz. Projemizi tamamladık ve ihale aşamasına gelindi. Biz madem Türkiye'nin en genç iliyiz, madem bizde bu kadar genç nüfus var, dolayısıyla yapmamız gereken Şanlıurfa'daki bu potansiyeli gerekli seviyelere getirmektir. Her kategoride yetenekli gençlerimize eğitim vererek onları geleceğe hazırlamalıyız. Ulusal ve uluslararası tüm turnuvalarda gençlerimiz yetiştirmeliyiz. Bu hedefimize de emin adımlarla ilerliyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Şanlıurfa'yı ve Şanlıurfa gençliğini seven bir kadro ile yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Başkan Çiftçi, komplekslerdeki temaslarının ardından Yenice Futbol Sahasında oynanan karşılaşmaları izledi. Gençlerle birlikte fotoğraf çektiren Başkan Çiftçi, alandaki izlenimlerinin ardından şehrin diğer bölgelerindeki çalışmaları incelemek üzere Eyyübiye'den ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2017, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195