Title of a News Article

Filistin Türkiye'yi Sırtından Vurdu

ABD Temsilciler Meclisi'nin Filistinli üyelerinden Rashida Tlaib, oylanan Türkiye aleyhindeki iki tasarıda da "evet" oyu kullandı.

Filistin Türkiye'yi Sırtından Vurdu
banner206

ABD Temsilciler Meclisi, 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını kabul etti. Temsilciler Meclisi Türkiyenin Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin Türkiye'ye bazı yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısını da oy çokluğuyla kabul etti.

Temsilciler Meclisi Demokrat Vekili Adam Schiff tarafından nisan ayında sunulan sözde soykırım yasa tasarısını, 405 "evet" oyuna karşılık 11 "hayır" oyuyla kabul etti. ABD Temsilciler Meclisi, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin olarak Türkiye'ye bazı yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısını da oy çokluğuyla kabul etti.

Filistinli Üye, Türkiye'yi Sırtından Vurdu

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Eliot Engel ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Mike McCaul tarafından sunulan tasarıya 403 vekil "evet" oyu kullanırken, "hayır" oyları 16'da kaldı. Kongre'nin Müslüman üyelerinden Andrea Carson ve Rashida Tlaib, sözde Ermeni soykırımına ilişkin tasarıda olduğu gibi, bu tasarıda da "Evet" oyu kullandı.

 Pence'nin Kardeşinin "Hayır" Dediği konuşuluyor

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Kongre Üyesi kardeşi Greg Pence'in de, "Hayır" oyu verenler arasında olduğu belirtiliyor. Tasarıda, bazı Türk yetkililere yaptırım öngörülüyor. Ayrıca tasarıda Türkiye'ye silah satışının askıya alınması ve bazı finansal yaptırımlar da öngörülüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195