Title of a News Article

Fırat kalkanı genişliyor!

Fırat kalkanı genişliyor!
banner206

Özgür Suriye Ordusu, Cerablus Azez Mare hattını birleştirmek için 70 kilometre batıya ilerleyecek.

Türk askerinin Fırat Kalkanı operasyonu ile Cerablus'u terör örgütü DAEŞ'ten alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) hem batıda hem doğuda ilerlemeye devam ediyor. ÖSO'ya bağlı Sultan Murad Tugayı lideri Ahmed Osman, batı yönüne ilerleyeceklerini söyledi. Hedeflerinin Mare'ye doğru 70 kilometre ilerlemek olduğunu belirten Osman, "Önceliğimiz Cerablus'tan El Rai yönünde gitmek ve Mare'ye ulaşmak. Bu yapılmazsa DAEŞ'in saldırılarına maruz kalabiliriz. Bu ilerleyişin tamamlanması haftalar hatta aylar sürebilir" dedi.

 

HEM DOĞUYA HEM BATIYA

Yine ÖSO bünyesindeki Ceyş et-Tahrir Komutanı Muhammed el-Gabi, daha sonraki dönemlerde Halep'in kuzeydoğu kırsalında ve Çobanbey’de DA-EŞ'in peşine düşeceklerini kaydederek, oradan da doğu kırsalda yer alan El-Bab ilçesine ilerleyeceklerini dile getirdi.

 

PYD TEHDİT ETTİ

Bu arada terör örgütü YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçlerine (SDG) bağlı Cerablus Askerî Meclisi'nden Armanc Cerablus, Türk askerlerini ve ÖSO'yu tehdit etti. ÖSO'nun Cerablus'un güneyindeki Alşamal köyüne ulaştığını ve aralarında üç kilometrelik bir mesafe olduğunu belirten Armanc, "ÖSO'un, Amarinah köyünün güneyine geçmesine izin vermeyeceğiz; müdahale ederiz" diyerek küstahça tehditler savurdu. İngiliz The Times gazetesi de bölgede yeni çatışmaların çıkabileceğini yazdı. Gazeteye göre, çoğunluğunu YPG militanlarının oluşturduğu SDG militanları Menbiç'ten çekilirken Suriyeli muhaliflerle hesaplaşmak için yakın bir bölgede siper kazmaya başladı.

 

SINIRDA YOĞUN GÜVENLİK

Operasyonunun üçüncü gününde sınırda askerî hareketlilik sürüyor. TSK'ya ait tanklar ve zırhlı birlikler Cerablus sınırında devriye geziyor. Sınırın Suriye tarafında da Türk tankları ve ÖSO askerlerine ait, ağır silahlarla donatılmış pikap tipi araçlar, muhtemel tehditlere karşı anında müdahale edebilmek için hazır durumda bekletiliyor.

 

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195