Title of a News Article

Fırat Kalkanı ile ilgili flaş açıklama

Fırat Kalkanı ile ilgili flaş açıklama
banner206
 Referandum öncesi son MGK toplantısı 4 saat sürdü. Olağanüstü Hal ve terörle mücadele konularının masaya yatırıldığı toplantı sonrası yapılan açıklamada, 'Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın başarıyla sonuçlandığı' yönündeki ifade dikkat çekti.

OHAL'LE İLGİLİ KARAR ÇIKMADI

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, OHAL'in uzatılmasına dair herhangi bir bilgi yer almadı. "Suriye ve Irak'ta PYD unsurlarının kullanımı huzur getirmez" denilen açıklamada 'terörist ilan ettiğimiz gruplara destek dostluğu zedeler' ifadelerine yer verildi.

"FIRAT KALKANI HAREKATI BAŞARIYLA SONUÇLANMIŞTIR"

Toplantı sonrası yapılan açıklamada sınır ötesinde bulunan terör örgütleri ile mücadele konusunda; "Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün ülkemize yönelik tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönüşlerine imkan vermek ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak maksadıyla yürütülen harekatın başarıyla sonuçlandığı ifade edilmiştir." denildi.


Başbakan Yıldırım: 'Yeni bir isim verilecek


Başbakan Binali YıldırımNTV canlı yayınında 24 Ağustos 2016'da başlayan Fırat Kalkanı Harekatıyla ilgili bilgi verdi.

Bugünkü MGK'da harekatın bittiği açıklanmıştı. Bu konuda konuşan Yıldırım şunları söyledi:

"FIRAT KALKANI HAREKATI BAŞARIYLA BİTMİŞTİR"

Fırat Kalkanı'nda 2015 kilometrekare bir alan El Bab'la birlikte güvenliğe alındı. ÖSO o bölgeye yerleşti. Türkiye'den giden Suriyeliler de o bölgeye yerleşti. Her şey kontro alltında

DAEŞ veya başka bir şekilde bizim güvenliğimizi tehdit edecek bir şey olursa, bu yeni bir harekat olur. Fırat Kalkanı bitmiştir. Bundan sonra ihtiyaç halinde yapılacak bir harekat başka bir isimle anılacaktır.


haberler.com

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 21:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142