Title of a News Article

Fırat Nehrinden Polatlı’ya uzanan kardeşlik

.

Fırat Nehrinden Polatlı’ya uzanan kardeşlik
banner206

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Polatlı Ticaret Odası ortaklaşa yürüttüğü ‘Sakarya Nehrinden Fırat’a Uzanan Tarihi Köprü’ projesi kapsamında Birecik’te bulunan 11 Temmuz Orta Okulu 5-A sınıfı öğrencileri ile Işın Yaman Koleji 5-A ve 5-C sınıfı öğrencileri kardeş sınıf oldu.

Proje kapsamında gerçekleşen organizasyonda, Birecik 11 Temmuz Orta Okulu 5-A sınıfı öğrencileri ve Işın Yaman Koleji 5-A ve 5-C sınıfı öğrencilerine kendi el yazıları ile mektup yazdı. 11 Temmuz Orta Okulu 5-A sınıfı öğrencileri mektupların yanı sıra kendilerine ait birer de hediye gönderdiler. Çocuklar önümüzdeki dönemlerde de iletişim bağlarını koparmayıp birbirleriyle sürekli diyalog halinde olacaklar. Gönderilen hediyeler arasında roman, hikâye kitapları, kalemlik, vs gibi hediyeler ile projenin daha da anlamlı olmasına katkı sundular.

Proje ile sadece öğrencilerin değil öğretmenlerinde birbirleriyle iletişim haline geçerek iki ilçenin var olan köprüsü daha da kuvvetlendi. Bu proje sayesinde iki farklı bölgeden yeni arkadaşlıkların kurulmasına katkı sunulduğunu ifade eden Birecik 11 Temmuz Orta Okulu Müdürü Zübeyir Anağlı, “Okulumuz olarak böyle güzel bir proje içerisinde bulunmak bizleri mutlu etti. “Sakarya’dan Nehrinden Fırat’a Uzanan Tarihi Köprü” projesinde Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Birecik 11 Temmuz Orta Okulu 5-A sınıfı öğrencilerinden Müslüm Yıldırım da, “İmam Muhammed Şengezer, Rıza Gülsoy ve diğer öğrenciler Polatlı Işın Yaman Koleji’de okuyan öğrenci kardeşlerimize mektuplar yazdık ve kardeşlerimize birer hediye eşya yolladık. Yeni arkadaşlıklar edinmek bizleri çok mutlu etti” diye ifade ettiler.

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) Başkanı Müslüm Acar ise, böyle kardeşlik temeline dayalı bir projeye ortak oldukları için mutlu olduklarını belirterek, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların eğitimini önemsiyoruz. Daha iyi bir eğitim için devletin daha fazla bütçe ayırmasını arzu ediyoruz. Ayrıca proje her ne kadar bitse de bizim kardeşliğimiz iletişimiz sürekli devam edecektir.Çünkü bu Kardeşliği önemsiyoruz” diye kaydetti.

 

Acar da, öğrencilere mektup yazdı

Bu arada Birecik Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO) Başkanı Müslüm Acar, Işın Yaman Koleji 5-A ve 5-C sınıfı öğrencilerine kendi el yazısıyla mektup yazarak mektupta şu ifadelere yer verdi.

“Sevgili Çocuklarımız, öncelikle hepinizi kucaklar gözlerinizden öperim. Üç tarafı sularla çevrili ve dört mevsimin tüm renklerinin yaşandığı ve yaşatıldığı ülkelerden biriyiz.

Ülkemizin bu değerlerini, geleceğe taşımak sizlerin ellerinde şekillenecek, Bu inanç ve umutla daha güzel ve müreffeh bir geleceği yaratacağınıza hiç kuşkum yok

Selam ve saygılarımla,”

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2016, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195