Title of a News Article

Fırat sınırına dayandılar...

.

Fırat sınırına dayandılar...
banner206

 Suriye'deki IŞİD saldırılarından kaçan Kürtler Türkiye'ye bir noktadan daha girmeye başladı. Göçün adresi bu kez Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı köyler oldu. Bir günde yaklaşık 4 bin kişi Türkiye’ye geçti. IŞİD sınıra 300 metre uzaklığa mevzilendi.

 
Cuma günü Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin Suriye sınırındaki tellerin kesilmesiyle sığınmacılara açılan geçişler genişliyor. Suruç'tan sonra Birecik’e sınır olan Suriye’nin Korali, Selem,Celayki, Aşma köyleri ve çevresi pazar sabah saatlerinden itibaren Irak Şam İslam Devleti güçlerinin hedefi oldu.Tanklarla bölgeye giren IŞİD güçleri, yerleşim yerlerine yaklaştıkça bölge hakı da Türkiye’ye doğru akın etmeye başladı.Binlerce kişi sınırın hem Eşme hem Göktepe köyleri yakınlarındaki kesiminde toplandı. Köylerini terk edenler beraberlerinde hayvanlarını ve arabalarını da getirdi. Ancak sınırda güvenlik önlemi alan askerler, sadece insanların geçişine izin verdi. 
Bir günde yaklaşık 4 bin kişi Türkiye'ye geçti.  

"IŞİD'E 3 AY DİRENDİK"

Korali Köyünden gelen Mustafa Hüseyin, IŞİD militanlarının komşu köyde 4 kişiyi öldürdüğünü söyledi. Hüseyin, IŞİD militanlarının kendi köylerine yaklaşması üzerine kaçtıklarını söyledi.
60 yaşındaki Haşim İsmail ise 10 haneli köylerinin 3 aydan beri IŞİD’e karşı direndiğini belirterek,"Hiçbir örgüte bağlı kalmadan kendimiz direndik. Onlardan çok kişiyi öldürdük ve köyümüze sokmadık. Bugün tankla geldiler direnemedik”diye konuştu.

IŞİD'TEN TACİZ ATEŞİ

Canlı hayvan ve araçların geçişine izin verilmediği için yüzlerce kişi Suriye tarafında kaldı. Bekleme sırasında bir araç hareket edince sınır güvenliği için döşeli olan mayın çarptı. Meydana gelen patlamada yaralanan olmadı.

Türkiye tarafına geçenler ise saatlerce yakınlarının gelmesini bekledi. Bu bekleyiş sırasında yakındaki köyde bulunan IŞİD güçleri taciz ateşi açtı. Ateşe maruz kalanlar, sınırdaki askerlerin ateşe karşılık vermemesine tepki gösterdi. Sığınmacıların bir kısmı tarlalarda beklerken, bir kısmı ise yakınlarının yanına gitti.

YENİ GÖÇ DALGASI 100 BİNE ULAŞTI

IŞİD'in Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kobani'ye yaptığı saldırılar sonrası başlayan göç dalgasında Türkiye'ye sığınanların sayısı 100 bini bulmuş durumda. Açıklamayı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay yaptı. Oktay, herkesin bu insani dramı en aza indirebilmek için gece gündüz demeden özverili şekilde çalıştığını vurgulayarak, Yumurtalık bölgesine kurulan merkezde kabullerin devam ettiğini sözlerine ekledi.


Kaynak ://www.internethaber.com/mobi_content.php?type=n&id=723850&v=541f5916c6e0a#ixzz3Dzi8ZiUg

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 02:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195