Title of a News Article

Fırat’a ikinci gerdanlık takılacak

Fırat’a ikinci gerdanlık takılacak
banner206

Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri Türkiye’nin en görülesi kentlerinden birisi olan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi, bir sembole daha kavuşuyor. Araç ve yayalar için yapılan köprünün yanına, yayalara özel bir köprü daha yapılacak.

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, filmlere, şarkı ve türkülere konu olan Fırat Nehrinin Birecik’ten geçen bölümüne ikinci gerdanlık takmaya hazırlandıklarını bildirdi.

Araç ve yaya geçişine hizmet veren Birecik Köprüsü’nün yanı sıra yayalara özel bir köprü hazırlığı yaptıklarını belirten Başkan Pınarbaşı, projeyi hazırlayıp, Kültür ve Turizm Bakanlığına sunduklarını bildirdi. Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, toplam uzunluğu 2 bin 800 kilometre, Türkiye sınırları içinde kalan bölümü ise bin 263 kilometre olan Fırat Nehri'nin Birecik kıyısından en iyi şekilde faydalanma çabasında olduklarını söyledi.

ilçenin eskiden beri kara ve nehir ulaşımı arasında bir aktarma yeri olarak önem taşıdığını anımsatan Başkan Pınarbaşı, “Daha sonraki devirlerde İstanbul-Bağdat demiryolunu Birecik’ten değil de biraz güneyden geçmesi nedeniyle kervan ticareti eski önemini kaybetmiştir. İnşası 1951'de başlayıp 1956'da sona eren Birecik Köprüsünün yapılmasıyla önemini yeniden kazanmıştır. Bugün gelinen aşamada biz belediye olarak Fırat’tan her yönüyle faydalanma çabasındayız. Sahil projesi ile görsel şölen sunan Fırat'ımıza yaya köprüsü ile ikinci gerdanlık taktığımızda ilçemiz sembol olacak bir değere daha kavuşacak” dedi.

Başkan Pınarbaşı, belediye başkanlığının ikinci döneminde mega projelerinden birisi olacak köprünün toplam maliyetinin 3 milyon dolara mal olacağını belirterek, "Bu köprüden geçenler, ilçemize kattığı değere tanık olanlar 'bu köprü Pınarbaşı döneminde yapılmıştı' diye ansalar bizim için en büyük zenginlik budur. Ben her zaman kalıcı eserler bırakmaktan yanayım. Yol, su kanalizasyon gibi klasik belediyecilik hizmetleri zaten asli görevlerimiz. Önemi olan mega projeleri ilçemize kazandırıp değer katmaktır" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195