Title of a News Article

First Lady, Eyyübiye'de açılışa katıldı

First Lady, Eyyübiye'de açılışa katıldı
banner206

 Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mitingi için Şanlıurfa’ya gelen Sare Davutoğlu bir dizi ziyaretlerde bulundu. Davutoğlu, Eyyübiye ilçesindeki 75. Yıl Halıcılık Kursunun açılışını gerçekleştirdi.

Sare Davutoğlu'nun ilk ziyaret yeri Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı kimsesiz çocukların kaldığı bir evi ziyaret oldu. Kimsesiz çocuklarla kısa bir süre görüşen Davutoğlu, daha sonra Suriyeli ve Iraklı misafirlerin de kurs gördüğü Eyyübiye ilçesindeki 75. Yıl Halıcılık Kursunun açılışını gerçekleştirdi.

Açılış öncesi konuşmalarını gerçekleştiren Sare Davutoğlu, tüm annelerin anneler günü’nü kutlarken konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “Bugünkü faaliyette tüm gönüllü hanımlar gibi çeşitli gönlü faaliyetler vasıtasıyla çocuklara, yetimlere, öksüz çocuklara annelik eden kadınların anneler gününü kutluyorum. Geleneksel Türk el sanatlarımızın tarihi Orta Asya’daki göçebe tarihimize kadar uzanmaktadır. Malazgirt Savaşı’yla birlikte Anadolu’ya uzun zamandır geliştirdiğimiz dokuma hünerlerimizi de getirdik. Özelikle halı dokumacılığındaki ustalığımız Osmanlı Devleti’nin hakimiyet kurduğu tüm coğrafyaya yayıldı ve bu süreçte gelişti. Türkmenistan’dan İran’a Balkanlar’dan Kuzey Afrika’ya kadar Orta Asya’da temelini attığımız dokumacılığın izlerini her yerde görebiliriz. Halkımızın dokuma yetenekleri halı ve kilimle sınırlı değildir. Birçok şekilde icra edilen bu geleneksel sanatımızın ortak özelliği ilmiklere işlenen duygulardır.

 

YANI BAŞIMIZDA İNSAFSIZ BİR SAVAŞ YAŞANIYOR

Yanı başımızda insafsız bir savaş yaşanıyor. Suriye’de bir insanlık vahşetine tanık oluyoruz. Birçok Suriye vatandaşı ve Irak vatandaşı bu arada ülkemize sığındı o kardeşlerimize elimizden geldiğince en iyi şekilde bakmaya çalışıyoruz. Sadece onların temel ihtiyaçlarını karşılamakla yetinmiyoruz. 75. Yıl İpek Halı Dokuma Merkezi kursunda da Türk vatandaşlarımızla birlikte Suriye ve Iraklı misafirlerimiz de halı dokuma kursunda eğitim alıyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2015, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195