Title of a News Article

'Fıstık yetiştiriciliği' paneli düzenlendi

 'Fıstık yetiştiriciliği' paneli düzenlendi
banner206

Şanlıurfa Ziraat Odası ve Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nce düzenlenen organizasyonda, çiftçi ve teknik personele 'fıstık yetiştiriciliği' paneli verildi.

Şanlıurfa Ziraat Odası ile Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile ‘fıstık yetiştiriciliği ve zararlıları ile mücadele’ paneli düzenlendi. Türkiye’de en fazla fıstığın üretildiği Şanlıurfa’da üreticilerin zaman zaman karşılaştıkları zararlılar ve olumsuz hava koşullarına karşı nasıl önlem almaları gerektiği konusunda bilgi talebinde bulunması üzerine yapılan panel oldukça rağbet gördü. Şanlıurfa Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Kaya’nın nezaretinde gerçekleşen panelde Harran Üniversite Ziraat Fakültesi Öğretim üyeleri prof Dr. Bekir Erol Ak, Prof. Dr. Abuzer Yücel ve Doç Dr. İzzet Açar fıstık üretiminde karşılaşılan sorunlarla mücadele konusunda bilgi verdi. Şanlıurfa Ziraat Odası eğitim salonunda gerçekleşen panele çok sayıda çiftçi ve teknik personel katıldı. Bu yıl hububatla birlikte fıstıkta da yüksek rekolte beklentilerinin olduğunun kaydedildiği panelde zararlılara karşı alınacak önlemlerle olası olumsuzluklara karşı rekoltenin korunması için çalışılmaları hakkında bilgi verildi.

 

ZİRAAT ODASI ÇİFTÇİ VE TARIM OKULU OLACAK

Panel öncesi açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Kaya, "Başkan Ahmet Eyyüpoğlu’nun da daha önce birçok kez vurguladığı gibi Şanlıurfa Ziraat Odası bir çiftçi ve tarım okulu olacak" diye konuştu. Ziraat Odasının daha önce bünyesinde gerçekleştirdiği, eğitim, konferans ve panel gibi organizasyonlara dikkat çeken Kaya, bölgenin önemli gelir kaynaklarından biri olan Fıstık ürünün yetiştiriciliği konusunda panelin faydalı olacağına inandıklarını aktardı. Fıstık üretimi ve Ayrıca Kaya, "Türkiye’de en fazla fıstığı üreten kent olarak, üretimimizi ve kaliteyi artırmak adına çalışmalara yardımcı oluyoruz. Bu arada fıstık birliğinin kurulması için de oda olarak girişimlerimiz ve çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195