Title of a News Article

Fıstıkçılar ilk adımı attı

Fıstıkçılar ilk adımı attı
banner206

Şanlıurfa’da Fıstık Üreticileri Birliği kurulması için ilk adım atıldı. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin başkanlığında bir araya gelen fıstık üreticileri, gerçekleştirdikleri istişare toplantısında, ilimizde de Fıstık Üreticileri Birliği kurulması için fizibilite çalışmalarına başlama kararı aldı.

Birim alanda üretim miktarının arttırılması, fıstık ağaçlarının ve birim alanlarının arttırılması, verim ve üretim artışını etkileyen faktörlerin tespiti, ürün hasadı yapılırken kullanılan tekniklerin uygunluğunun tespiti, sulama ve gübreleme yöntemlerinin tespiti, sektör ile ilgili problemlerin tespiti ve üreticilerle yakın iletişimde bulunulması amacıyla Şanlıurfa’da Fıstık Üreticileri Birliği kurulması planlanıyor.

Cevahir Konukevinde gerçekleştirilen istişare toplantısında ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin Fıstık Pazar araştırması ile ilgili biri sunum gerçekleştirdi.

Yapılan toplantıda ŞUTSO Başkan Yardımcısı İbrahim Uludağ, Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Kılıçoğlu, Mustafa Badıllı, Meclis Üyesi İ. Halil Peltek, Genel Sekreter Faruk Yaşar, Tarımsal Üretim Danışmanı Cengiz Rastgeldi ile çok sayıda fıstık üreticisi hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195