Title of a News Article

Flaş! 3 bin İŞİD öldürüldü...

Pyd sözcülerinden flaş açıklama

Flaş! 3 bin İŞİD öldürüldü...
banner206
 YPG Sözcüsü Polat Can, PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah ve Kobani'deki Peşmerge komutanı Ahmet Gerdi Kobani'deki son durumu özetleyen açıklamalar yaptılar.

IŞİD, savaş boyunca en çok doğu cephesinde kente doğru ilerlerken, güney cephesinde de alan kapatmış durumda. Örgütün en az zayıf olduğu bölge ise batı cephesi.

Doğu cephesinde Kaniya Kurda mahallesine ve sebze pazarının olduğu bölgeye giren IŞİD, şimdiye kadar YPG'nin Asayiş Merkezi ve adliye binasını ele geçirdi. Kent merkezine ağır silahlar kullanarak giren IŞİD, burada ciddi direnişle karşılaştı.

Kobani'nin tüm köylerini alan IŞİD, kentte çok zorlanınca şimdiye kadar 13 defa bombalı araçlarla intihar saldırılarında bulundu. Bombalı araçlar patlatılmadan YPG tarafından imha edildi.

Kobani'de yaklaşık 2 bin YPG'linin ve bin 500 sivilin olduğu tahmin ediliyor.

IŞİD'İN ÇOK SAYIDA AĞIR SİLAHI İMHA EDİLDİ

Rudaw'a konuşan Kobani'deki Peşmerge Komutanı Ahmet Gerdi, "Kobani'de durum iyi gidiyor. Yeni silahlar da geldi. İstediğimiz zaman silahlar yine gelecek. Herşeyimiz tamamdır. Hazırlıklıyız. IŞİD Kobani'de temizlenene kadar peşmerge Kobani'de kalacaktır" dedi.

Gerdi, "IŞİD çok zarar gördü. Attığımız silahlar IŞİD mevzilerini vurdu. Onların silahlarını imha etti. Onların doçka, tank ve toplarını imha etti" şeklinde konuştu.

Türkiye'ye de yardımlarından dolayı teşekkür ettiklerini dile getiren Gerdi, "Kobani'ye kadar gelirken bize yardımları oldu. Peşmerge'yi Kobani'ye kadar ulaştırdı. Kendilerine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

YPG SÖZCÜSÜ: KOBANİ 3 BİN IŞİD'LİYE MEZAR OLDU

YPG Sözcüsü Polat Can ise 53 gündür yaşanan çatışmalarda 250 YPG üyesinin yaşamını yitirdiğini savundu, 3 bin kadar IŞİD üyesinin de öldürüldüğünü iddia etti.

Kobani'yi IŞİD'den temizleyeceklerini dile getiren Can, Kobani'de YPG, YPJ ÖSO ve Peşmerge'nin birlikte IŞİD'e karşı savaştığını kaydetti.

İki hafta önce muhaliflere yakınlığı ile bilinen Suriye Gözlemevi'nin yaptığı açıklamaya göre, Kobani'deki çatışmalarda 800 kişi hayatını kaybetmişti. Yapılan açıklamaya göre ölenlerin 481'i IŞİD'e, 313'ü YPG güçlerine mensup.

KÜRTLER İKİNCİ KOBANİ'Yİ İLAN ETTİ!

Kakai Kürtler’in yaşadığı Kerkük’ün Dakuk kasabasına bağlı “Arap Koyi” köyünün ismi Kobani olarak değiştirildi. Köy sakinleri, Kobani’de direnen Kürt savaşçılarına vefa borcu olarak köyün ismini değiştirdiklerini söyledi. Köy sakinlerinden Nizar Kakai, “Burası son sınır, burayı terketmemeye kararlıyız” dedi. Tabela, köylüler tarafından düzenlenen törenle yerleştirildi ve günün anısına “Kobani” şiiri okundu.
 
IŞİD örgütü mensupları, köye 8 kilometre mesafede bulunuyor.

PEŞMERGE'YE YENİ SİLAH SEVKİYATI

Irak'ın Erbil kentinden yola çıkarak Kobani'ye geçmek üzere Suruç'a gelen Peşmerge'ye ait lojistik malzeme yüklü iki araç, sekiz günlük bekleyişin ardından kente geçti.

Bulundukları özel alandan çıkış yapan araçlar, özel harekat polisi ve jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi altında Yumurtalık mevkiinden Kobani'ye girdi.




Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 00:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195