Title of a News Article

flaş! 81 il büyükşehir mi oluyor...

flaş! 81 il büyükşehir mi oluyor...
banner206
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın parti kurmaylarına verdiği 'nüfus sınırı şartı olmadan 30 büyükşehrin dışında kalan 51 ilin 'bütünşehir' sayılmasına yönelik çalışma yapılması' talimatının ardından yapılan hazırlıklar son aşamaya geldi. Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde 51 il bütünşehir kapsamına alınacak ve mülki sınırlarına geçecek. Yani o il belediyesinin sınırları mülki il sınırları ile aynı olacak. İlin belediye başkanı mülki sınırın tamamından sorumlu olacak.

ÇALIŞMANIN DETAYLARI PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLANACAK

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, 22 Şubat Perşembe günü düzenleyeceği basın toplantısı ile 51 ilin bütünşehir olmasını içeren çalışma kapsamında basın mensuplarına detaylı bir açıklama yapacak.

51 İL BELEDİYESİNİ VE BELEDİYE BAŞKANLARINI İLGİLENDİREN ÖNEMLİ MADDELER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya'nın yapacağı açıklamada, en önemli detayların başında 51 il belediyesinin bütünşehir yasası ile mülki sınırlar içinde hizmet vermesi ve belediye başkanları ile ilgili değişiklikler kamuoyuna anlatılacak.

Ayrıca hazırlanan taslakta, yerel yönetimlerin 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyumunu' içerecek bazı yeni adımlar da atılacağı belirtildi.

Emrah Yeşilduman

Yeni Şafak

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2018, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142