Title of a News Article

Flaş... Büyükşehir o projeden geri adım attı

.

Flaş... Büyükşehir o projeden geri adım attı
banner206

Kentte ‘taksi’ hizmeti vermeyi planlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının tepkisi sonucu geri adım atarak, bu projeden vazgeçti.

Türkiye’de toplu taşımada en iyi hizmeti veren belediyeler arasında bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yakın zamanda kent merkezinde taksi işine de girmeyi planlıyordu. BELSAN tarafından işletilmesi planlanan taksilerle yolcu taşınması amaçlanırken, Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Karageçili bu projeye tepki göstermişti. Bakanlar Kurulunun kararına göre; Belediyelerin taksi durağı işletmeciliği yapamayacağını vurgulayan Karageçili, bu projenin iptali için AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, Bakan Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ile görüşmüştü.

 

İptal kararı alındı

Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Karageçili’nin bu görüşmelerinden olumlu sonuç alındı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karageçili ile yaptığı görüşmede, taksici esnafını mağdur etmek istemediklerinden dolayı bu projeden vazgeçtiklerini bildirdiği öğrenildi.

 

Karageçili teşekkür etti

Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Karageçili, Büyükşehir Belediyesinin taksi projesini iptal etmelerinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Her zaman taksici esnaflarının yanında olduğunu dile getiren Karageçili, “Esnafımız bu sorunun çözümü için bizlerden talepte bulunmuştu, bizde yetkili birimlerden bu konuda gerekenin yapılmasını istedik. Nihat Başkanımız da, yaptığımız görüşmelerin ardından bu projeyi iptal etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz ve esnafımızın her zaman hakkını aramaya devam edeceğiz” dedi.

Bu arada Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin bu karardan vazgeçmesini taksici esnafı da olumlu karşıladı. 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2016, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195