Title of a News Article

Flaş gelişme! Firat Kalkanı operasyonunda...

Flaş gelişme! Firat Kalkanı operasyonunda...
banner206
Genelkurmay Başkanlığınca, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, şu ana kadar 845 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığı, bugün Koalisyon Güçleri tarafından, Baragitah (Zeytinlik) bölgesinde belirlenen DAEŞ unsurlarına yönelik iki hava harekatı icra edildiği, 1 havan mevzisi ve 1 mühimmat deposunun imha edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), DAEŞ başta olmak, üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın 20'nci gününe ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, bugün saat 18.00'e kadar Suriye sınır hattında, gerekli emniyet tedbirleri alınarak, Cerablus ve Rai bölgesinde halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerinin sürdürüldüğü kaydedildi.

Harekat kapsamında, şu ana kadar 845 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığı bildirilen açıklamada, harekatın başladığı günden bu yana toplam 516 hedefe 2 bin 223 atım gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, Koalisyon Güçleri tarafından, bugün Baragitah (Zeytinlik) bölgesinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik iki hava harekatı icra edildiği, 1 havan mevzisi ve 1 mühimmat deposunun imha edildiği bildirildi.

Suriye sınır hattında bir Bayraktar İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edildiği aktarılan açıklamada, AFAD ve Kızılaya ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetlerin kesintisiz sürdürüldüğü, bölgedeki sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı vurgulandı.


Yenisafak.com

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2016, 19:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195