Title of a News Article

Flaş... Nasıl kaçtıkları ortaya çıktı

.

Flaş... Nasıl kaçtıkları ortaya çıktı
banner206
 Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde dün sabah yapılan sayımda firar ettikleri ortaya çıkan 6 PKK’lı mahkumun firar etmek için sağanak yağmur ve sisin olduğu 5 Mart gecesini seçtikleri ortaya çıktı.

PKK’lıların firari ile ilgili soruşturma açılırken, mahkumların havalandırma tünelinden geçtikten sonra çarşafları birbirine bağlayarak duvardan atlayarak kaçtıkları olasılığı üzerinde duruluyor. Sağanak yağmur ve sis nedeniyle görüş uzaklığının düştüğü gecede, kaçan 6 PKK’lı mahkumdan 3’ünün daha önce Bingöl M tipi cezaevinden kazdıkları tünel ile firar ettikleri ve sonra yakalandıkları belirtildi.

Diyarbakır çevre yolunun Elazığ-Şanlıurfa bağlantısı üzerinde bulunan yüksek güvenlikli D Tipi Cezaevi’nden dün sabah yapılan sayımda önceki gece kaçtıkları ortaya çıkan 6 PKK’lı mahkumun firari ile ilgili soruşturma sürüyor. Şimdiye kadar resmi bir açıklama yapılmazken, PKK’lı mahkumların firar etmek için sağanak yağış ve sisin görüş uzaklığını düşürdüğü 5 Mart gecesini seçtikleri belirtildi. PKK’lı 6 mahkumun havalandırma tünelinden yararlandıkları ve daha sonra çarşafları birbirine bağlayarak yüksek duvardan atlayıp tarlalarda izlerini kaybettirdikleri ifade edildi. Sağanak yağış nedeniyle firarın gerçekleştiği gece cezaevi alarm sisteminin bozulduğu ve sürekli çaldığı öne sürüldü. Sis nedeniyle görüş uzaklığının azalması nedeniyle güvenlik kameralarının da sağlık görüntü vermediği gecede gerçekleşen firar ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.



FİRAR EDEN 3 MAHKUM DAHA ÖNCE DE KAÇMIŞTI

Yüksek Güvenlikli Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden firar eden Diyar Kaydu, Ulaş Arslan, Beşir Arcagök, Osman Kılıç, Devrim Kavak ve Ramazan Aslan’ın yakalanması için operasyonlar sürerken, iletişimde oldukları kişilerin adreslerine baskınlar düzenlendiği öğrenildi. Dün sabah sayımında firar ettikleri ortaya çıkan Diyar Kaydu, Osman Kılıç ve Devrim Kavak’ın 25 Eylül 2013 tarihinde Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tünel kazan 18 PKK’lı ile birlikte kaçtıkları ve bir gün sonra yeniden yakalandıkları ortaya çıktı.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ndeki firar olayından sonra alınan önlemler artırılırken, kaçak 6 PKK’lı mahkumun yakalanması için operasyonların sürdüğü belirtildi. D Tipi cezaevinden firar eden 6 PKK’lıdan Beşir Arcagök, 15 Eylül 2011 tarihinde Diyarbakır-Silvan karayolu üzerinde bulunan Dicle Üniversitesi yol ayrımında hareket halindeki Polis Meslek Yüksek Okulu servis aracına yönelik bombalı saldırı düzenleyerek 6 polis memurunu yaralayıp kaçmış daha sonra girdiği çatışmada 6 yerinden vurularak yakalanmıştı. Arcagök, çıkarıldığı mahkemede, toplam 7 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, 14.5 yıl hapis cezası ve 30 bin lira adli para cezası almıştı.

İKİSİ İSTANBUL’DA YAKALANMIŞTI

Bingöl M Tipi Cezaevi’nden 3 yıl önce firar edip yakalanan ve önceki gece de D Tipi Cezaevi’nden firar eden Devrim Kavak ve Osman Kılıç, 2009 yılında İstanbul’da yakalanmıştı. Kılıç ve Kavak, yargılandıkları Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, "Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik vahim nitelikle silahlı eylemlerde bulunmak’ ve çeşitli suçlardan 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve Osman Kılıç’a ayrıca 283 yıl, Devrim Kavak’a da 74 yıl hapis cezası ile cezalandırılmıştı. SEGBİS sistemi ile karar duruşmasına katılan Kılıç ve Kavak, mahkemeyi tanımadıklarını söyleyerek kameraya sırtlarını çevirmişti.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142