Title of a News Article

Flaş... O görüntüler ortaya çıktı

.

Flaş... O görüntüler ortaya çıktı
banner206
 Milliyet, Şanlıurfa’da motorla eylem yapma hazırlığındaki PKK’lıların görüntülerine ulaştı. Binek araçla eylem yapmayı hedefleyen, daha sonra plan değiştiren teröristlerin yakından takip edildiği ortaya çıktı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine bombalı saldırı yapmak amacıyla gelen ancak 13 Mayıs’ta polisle çatışmaya girdikten sonra öldürülen PKK’lıların takip görüntüleri ortaya çıktı. Şanlıurfa Emniyeti’nin, iki PKK’lıyı ilçeye geldikleri andan itibaren takibe aldığı ve adım adım izlediği belirlendi. Takipler sırasında, iki PKK’lının eylem yapılacak hedeflere yönelik keşif çalışmaları sırasında “amele” gibi inşaatlarda çalıştıkları tespit edildi. Motorlu eylemcilerin, önce binek araç ile eylem planladıkları, ancak sonra plan değiştirip “düdüklü tencere” içine yerleştirilen bomba düzeneği ile eylemi organize ettikleri saptandı. Muhammed ve İmad kod isimlerini kullanan iki PKK’lının Viranşehir’de eylem yapmak için aynı zamanda Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya yönelik eylem talimatı verdiği gerekçesiyle aranan Suriyeli Abu Hassan Derviş’ten talimat aldıkları anlaşıldı.

 

Sınırdan başladı

Nusaybin’den getirildiği belirlenen patlayıcılarla Viranşehir’de eylem yapmayı planlarken polisle çatışmaya giren iki PKK’lıyla ilgili yürütülen soruşturmada, eylemci PKK’lıların yasadışı biçimde sınırdan giriş yapmalarından itibaren istihbarat birimlerince yakın takibe alındığı anlaşıldı.  

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Şubeleri ile MİT’in birlikte yürüttüğü çalışmalarda iki PKK’lı Viranşehir’de adım adım izlendi. Bomba yüklü araçla saldırı planlayan amacıyla ilçeye gelen Muhammed ve İmad kod isimli teröristlerin takip görüntülerine Milliyet ulaştı.  

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen adli soruşturmada yeni bilgilere ulaşıldı. Viranşehir’de 13 Mayıs’ta yaşanan olayın ardından iki eylemcinin bağlantılarını ortaya çıkarmaya çalışan polis ve MİT görevlileri, bomba yüklü araç kullanılarak eylem yapılması için Suriye uyruklu Abu Hassan Derviş’in talimat verdiğini tespit etti. Muhammed ve İmad kod adlı iki PKK’lıya eylem talimatını veren ve halen Suriye’de bulunduğu belirlenen Abu Hassan Derviş, aynı zamanda 2014’de Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya bombalı saldırı talimatını vermekten aranıyor.

 

Kuyumcu desteği

Eylem talimatını aldıktan sonra yasadışı biçimde sınırı geçerek Viranşehir’e gelen iki PKK’lı, istihbarat birimlerinin ortak çalışmasıyla takibe alındı. Özellikle güvenlik birimlerine yönelik eylem için keşif çalışmaları yaparken takibe alınan Suriye uyruklu iki PKK’lı, ilçede yaşam şartlarını oluşturmaya başladı. PKK’lıların bu kapsamda ilçede ticari faaliyet yürüten Suriye uyruklu bir kuyumcudan para desteği aldıkları tespit edildi.  

Ankara’daki Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nca desteklenen teknik takip çalışmaları sırasında Muhammed ve İmad adlı iki PKK’lının bomba düzeneğini yerleştirmek amacıyla binek araç satın almaya çalıştıkları belirlendi. Keşif çalışmaları sırasında, ilçede alınan güvenlik önlemleri nedeniyle binek araçlı eylemden vazgeçen iki PKK’lının bu kez motor almak için girişimde bulundukları saptandı. Motorun arkasına küçük bagaj yaptıran iki şüpheli, içine bomba düzeneğini yerleştirecekleri düdüklü tencereleri alırken de polisin takibine düştüler.

 

‘En az 10 koyun gider’

Kuyumcu M.K.’dan destek alan iki PKK’lının, K.S. ve A.B. adlı iki Suriyeli’den de kalacak yer bulma konusunda yardım aldıkları anlaşıldı. İki PKK’lı kendilerini gizlemek amacıyla inşaatta “amele” gibi çalıştıkları belirlendi. Keşif çalışmalarının ardından iki PKK’lı, Suriye uyruklu Taha ve Ömer kod adını kullanan iki kişinin, Nusaybin’den getirdiği patlayıcılarla 31 kiloluk bomba düzeneği hazırladı. Düzenekte kullandıkları RDX maddesiyle patlayıcının şiddetini artırmayı hedefleyen iki PKK’lı, ilçe emniyet müdürlüğüne yönelik eylem için motorla giderken polisle girdikleri çatışmada vurularak etkisiz hale getirildi. İki şüpheliyle ilgili yapılan teknik takiplerde eylemcilerin telefon görüşmelerinde, “en az 10 koyun gider” şeklinde patlamadan kaynaklanacak can kaybıyla ilgili bilgilendirme yaptıkları anlaşıldı. Soruşturma çerçevesinde iki PKK’lıya yardım ve destek sağladıkları gerekçesiyle üç Suriyeli tutuklandı. (milliyet)

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195