Title of a News Article

Flaş! OHAL üyeleri belli oldu

Flaş! OHAL üyeleri belli oldu
banner206
 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında yürürlüğe giren OHAL inceleme komisyonu hakkında Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama geldi. Grup toplantısında konuşan Başbakan ""Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunun üyeleri de belirlenmiş olup göreve başlayacaklardır. Böylece itirazlar artık bu merkeze, adeta bir mahkeme gibi çalışacak bu merkeze yapılacak, burada karara bağlanacaktır." dedi.

Komisyon FETÖ soruşturmasında ihraç edilenlerin başvurularını alacak.

KHK İLE KOMİSYON KURULMASINA KARAR VERİLMİŞTİ

 

OHAL kapsamında 23 Ocak'ta çıkarılan 685 No'lu kanun hükmünde kararname (KHK) ile OHAL kapsamındaki ihraç, kapatma gibi uygulamalarla mağdur olduğunu düşünen kişi ve kurumların itirazlarını incelemek üzere 'Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu' kurulmasına karar verilmişti. Kararnameye göre, komisyonun üyelerinin 23 Şubat'a kadar belirlenmesi gerekiyordu.

Kurulun, üç üyesinin başbakan, bir üyesinin Adalet Bakanı, bir üyesini İçişleri Bakanı, bir üyesini de HSYK'nın belirleyeceği 7 kişiden oluşağı belirtilmişti.

Komisyonun görevleri ise şöyle belirlenmişti: "Kamu görevinden, meslekten, görev yaptığı teşkilâttan çıkarılması ya da ilişiği kesilmesi, öğrencilikle ilişiği kesilen, dernekler, vakıflar, sendika, federasyon ve konfederasyonların, özel sağlık ve eğitim kurumları, vakıf yükseköğretim kurumları, özel radyo ve televizyon kuruluşları, gazete ve dergiler, haber ajansları, yayınevleri ve dağıtım kanallarının kapatılması, emekli personelin rütbelerinin alınması, olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe koyulan KHK'larla gerçek veya tüzel kişilerin hukukî statülerine ilişkin olarak doğrudan düzenlenen ve 2. maddenin 1. fıkrası kapsamına girmeyen işlemler…"

Bu komisyonun 2 yıl çalışacak, bu süre yetmezse Bakanlar Kurulu kararıyla birer yıl uzatılabilecek.

KOMİSYONUN KARARI İCRAİ NİTELİKTE OLACAK

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "komisyonun verdiği kararların icraî nitelikte olacağını, yani itiraz eden kişinin itirazını değerlendirip görevine iadesi yönünde bir karar verirse görevine iade edilecek ve görevine başlayacağını" söylemişti. Kurulun talebin reddine karar vermesi durumunda ise kişiye yargı yolu açılmış olacak.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2017, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142