Title of a News Article

Flaş... Şansal hakkında tutuklama kararı çıktı

.

Flaş... Şansal hakkında tutuklama kararı çıktı
banner206

Suruç Belediyesi Eş Başkanı Orhan Şansal hakkında tutuklama kararı verildi. Geçtiğimiz 30 Kasım'da gözaltına alınan Eş Başkan Şansal, tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece 'adli kontrol' şartı ile serbest bırakılmıştı. Ancak savcılığın Sulh Ceza Hakimliği'ne yaptığı itiraz üzerine Şansal hakkında bu kez tutuklama kararı verildi.

Müvekkili Şansal hakkında hukuksuz bir dosya hazırlandığını ve 'gizlilik' kararı getirildiğini söyleyen avukatı Hidayet Enmek, dosyanın içeriğinde Kobane direnişi sürecinde Suruç Belediyesi'nin Kobanê halkı için yapmış olduğu hizmetlerin suç olarak görüldüğünü ifade etti.

Belediyeye ait garaj ve binaların Kobanê halkına yaşamlarını devam ettirmeleri için tahsis edildiğini hatırlatan Av. Enmek, bu tahsislerin hukuk dışı görülerek Şansal hakkında bir dosya derlendiğini ifade etti. Çeşitli tarihlerde ilçede yakalanan bazı araçların Şansal'a ait olduğuna dair bir derleme ile karşı karşıya olduklarını da paylaşan Av. Enmek, "Bu dosyaların sanıkları farklı ve yargılanmaları halen devam eden davalardır. Orhan Şansal'la alakası olmayan dosyalarda olayların baş failliymiş gibi gösterilmiş" dedi.

Enmek, Şansal şahsında 7 Haziran ve 1 Kasımda teslim alınamayan Suruç halkının iradesinin teslim alınmaya çalışıldığını dile getirdi. (Evrensel)

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2015, 22:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195