Title of a News Article

FLAŞ! TOPBAŞ'TAN SONRA 4 İSİM...

FLAŞ! TOPBAŞ'TAN SONRA 4 İSİM...
banner206

Kadir Topbaş'ın Istanbul BŞB istifasının ardından gözler yeni Başkanın kim olacağına çevrildi.  
Herkes 4 ismi konuşurken kulisleri hareketleren başkanlık iddiasıCumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Topbaş’ın istifasının ardından genel istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı.Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Ravza Kavakçı Kan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin de aralarında bulunduğu parti temsilcileri katıldı. İBB Meclisi’nde toplam 309 üye bulunurken, bu üyelerin 179’u Ak Partili, 121’i CHP’li, 2’si ise MHP’li. Meclis’te yapılacak oylamada ilk turda başkanın belirlenmesi için aday olan isme 207 oy çıkması gerekiyor. Ancak çoğunluğu elinde bulunduran Ak Parti’nin üye sayısı bu çoğunluğa ulaşamıyor. Eğer CHP veya Ak Parti’den biri, ilk turda birbirlerinin adayına destek vermezse, yeni başkanı salt çoğunluk Oyun aranacağı (156 oy) 3. turda belirlenecek.

Yaklaşık 4 saat süren toplantıya ilişkin açıklama yapılmazken, Başkanlık seçiminin perşembe günü saat 15.00’da yapılacağı öğrenildi.

Mevlüt Uysal ismi

Toplantıda Topbaş’tan boşalan koltuk için Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın isminin ön plana çıktığı iddia edildi. Uysal’ın aday olacağı iddiaları ilk olarak CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından dillendirildi. Yarkadaş, Twitter hesabından “AKP’nin yeni belediye başkanı yüzde 99 Mevlüt Uysal... Başakşehir Bld. Başk.” mesajını paylaştı. Yarkadaş bu mesajı kısa bir süre sonra silerken, Uysal adına Twitter’da da ‘@ibbmevlutuysal’ kullanıcı adlı bir hesap açılması dikkat çekti. Uysal, hesabın sahte olduğunu belirterek, “Yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz” dedi


Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2017, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142