Title of a News Article

Flaş!PKK özerklik ilan etti...

.

Flaş!PKK  özerklik ilan etti...
banner206
PKK, Cizre’de Özerklik İlan Etti

Terör örgütü PKK, yıllardır konuşulan Güneydoğu’da özerklik hedefinin ilk adımını attı. Örgütün şehirlerdeki asayiş birimi YDG-H, Şırnak’ın Cizre ilçesinde özerklik ilan ettiklerini açıkladı.

Caddelerde askerî düzende yürüyüş yapan silahlı ve yüzü maskeli kalabalık grup, iki mahalleye güvenlik güçlerinin sokulmayacağını duyurdu.

PKK, Cizre’de özerklik ilan etti. PKK’nın şehirlerdeki asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) Şırnak’ın Cizre ilçesinde özerklik ilan etti. Yüzleri kapalı örgüt militanları, önceki gece kalabalık bir grupla Sur ve Nur mahallelerinde ‘askerî düzenle’ yürüyüş yaptı. Tek tip elbise ve YDG-H tişörtü giyenlerin yer aldığı gruptaki bir eylemci, “Biz serhildanlarla sokaklarımızı devletin bütün kirli politikalarından temizledik. Bu mahalleler kendini yönetecektir.” dedi. İki mahalleye güvenlik güçlerinin girmesine izin verilmeyeceği belirtildi. Törene katılanlar, KCK ve PKK bayrakları eşliğinde ‘Biji serok Apo’ sloganları attı.

PKK’nın şehirlerdeki asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) Şırnak’ın Cizre ilçesinde özerklik ilan etti. Yüzleri kapalı örgüt militanları, önceki gece kalabalık bir grupla Sur ve Nur mahallelerinde ‘askeri düzenle’ yürüyüş yaptı. Özerklik ilanı da bu yürüyüşün ardından duyuruldu.

PKK’nın gençlik ve asayiş birimi olarak bilinen kolu YDG-H, 23 Haziran 2013 yılında Şırnak’ın Cizre ilçesinde kuruluşunu ilan etmişti. 2012 Kasım ayında Kandil’de bütün yöneticilerin katıldığı PKK’nın 4. stratejik mücadele dönemi toplantısında YDG-H’nin kurulmasına karar verilmişti. Kendisini ‘Kürdistan gençliğinin çatı örgütü’ olarak tanıtan oluşum, 25 Ağustos 2014’te özerkliği inşa sürecini başlattığını duyurmuştu. Önceki gece ise örgüt Cizre’nin iki mahallesinde özerklik ilan etti.

Alınan bilgiye göre; PKK’nın Botan eyalet yöneticilerinin talimatını yerine getiren şehir merkezindeki YDG-H üyeleri, Sur Mahallesi’nde bulunan Nevruz alanına yakın Çarkendal tepelerine büyük bir örgüt bayrağı asmak istedi. Sur, Nur ve Cudi mahallelerinin çevresine ise hendek kazılması ve barikat çalışması başlatıldı. Ancak polis, gün boyunca yoğun güvenlik önlemi alarak buna izin vermedi.

Karanlığın çökmesiyle üç mahallenin cadde ve sokaklarına çıkan YDG-H üyesi yüzlerce eylemci, üç koldan yürüyerek Botaş Caddesi’nde bir araya geldi. Askeri düzende yürüyüş yapan yüzü kapalı ve silahlı örgüt mensupları, burada ‘özerklik ilan töreni’ düzenledi. Grupta askeri üniforma ve YDG-H yazılı tişörtler giyenler de vardı.

Grupta bulunan bir eylemci, özerklik ilanıyla ilgili şu basın açıklamasını yaptı: “Biz serhildanlarla sokaklarımızı devletin bütün kirli politikalarından temizledik. Bu kazanımdır, korunmalıdır. Bu yeni bir süreç başlatmıştır. Toplumun kendine özgü alanları oluşmuştur. Kürt halkı bu alanlarda yaşayacak ve toplumu buna göre yeniden inşa edecektir. Bizim için Nur ve Sur Mahallesi özgür yaşayabileceğimiz mahalleler olacaktır. Bu temelde iki mahalleyi halkın tüm ihtiyaçlarını kendi karşılayacakları, kendi örgütleyeceği mahalleler olarak tüm kamuoyuna ilan ediyoruz. Bu mahalleler kendini yönetecektir. Botan halkına duyurulur.”

Zaman'ın haberine göre, basın açıklamasından sonra törene katılanlar ‘Biji Serok Apo’ sloganları atarak alkışladı. Kutlamalar kapsamında çok sayıda havai fişek atılırken iki mahalleye güvenlik güçlerinin girmesine izin verilmeyeceği belirtildi. İki mahallenin sonuna kadar savunulacağı ve bu mücadelenin devam edeceği kaydedildi. Törenin ardından YDG-H’liler yine KCK ve PKK bayrakları eşliğinde dağıldı. Yaklaşık 2 saat süren özerlik ilanı törenine güvenlik güçlerinin müdahale etmediği görüldü. YDG-H geçen yıl aynı yerde kuruluşunu ilan etmiş ancak Şırnak Valiliği böyle bir törenin Şırnak’ta yapılmadığını açıklamıştı.

Zaman 

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2014, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195