Title of a News Article

Fransa, yanı başımızda askeri üs kurdu

.

Fransa, yanı başımızda askeri üs kurdu
banner206
Fransa'nın Şanlıurfa sınırındaki Suriye’nin Kobani kentinde bulunan Miştenur Tepesinde askeri üs kurduğu iddia edildi.

Suriye’de DAEŞ’e karşı yapılan operasyonlara koalisyon gücü olarak destek veren Fransa’nın, Kobani’deki Miştenur Tepesine askeri üs kurduğu iddia edildi.

2014 yılında DAEŞ’in Kobani’ye saldırısı sırasında ele geçirmek için YPG terör örgütü üyeleriyle şiddetli çatışmaya girdiği Miştenur Tepesi, Kobani’ye hakim bir tepe olarak biliniyor. Haziran 2016’da Suriye’ye asker gönderen Fransa, YPG terör örgütü üyeleriyle birlikte Miştenur Tepesinde askeri üs yapmaya başladı. Yaklaşık 5 ay süren çalışmaların ardından tamamlanan askeri üs içerisinde Fransa askerleriyle birlikte ABD askerleri ve YPG’lilerin de olduğu öğrenildi. YPG ve YPJ terör örgütü sözde bayraklarının dalgalandığı askeri üs içerisinde yaklaşık 10 metre yüksekliğinde gözetleme kulesi, barınaklar, mühimmat depoları, eğitim alanları, karargah binası, komuta merkezi olduğu iddia edildi.

Türkiye'nin sınır ötesine düzenleyebileceği operasyonlara karşı YPG terör örgütünün o bölgede Fransa ve ABD askerlerinin kullandığı bir üs kurdurduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195