Title of a News Article

Fuara damgasını vuran firma…

 Fuara damgasını vuran firma…
banner206

Med Arch Labaratuvar ve Kentsel Dönüşüm Firması, standı kadar beton ve çelik testleri hakkındaki bilgilendirmeleriyle Şanlıurfa Yapı, İnşaat ve Dekorasyon Fuarına damgasını vuran marka oldu.

Şanlıurfa’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Yapı, İnşaat ve Dekorasyon Fuarı sona erdi. Eski Hal Pazarı yerinde kurulan fuar, bu yıl daha geniş katılımlı oldu. Şanlıurfa’nın yanı sıra yurt genelinde birçok firmanın katıldığı fuarı bu yıl binlerce kişi ziyaret etti.

Med Arch Labaratuvar ve Kentsel Dönüşüm Firması, her yıl olduğu gibi bu yılda Şanlıurfa Yapı, İnşaat ve Dekorasyon Fuarındaki yerini aldı. Med Arch Labaratuvar, standı kadar beton ve çelik testleri hakkındaki bilgilendirmeleriyle Şanlıurfa Yapı, İnşaat ve Dekorasyon Fuarına damgasını vuran marka oldu.  2011 yılında uygulamaya giren Yapı Denetim Kanunu akabinde Şanlıurfa’da kurulan MED-ARCH Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarı, hem güvenli yapıların inşa edilmesine hem de kentsel dönüşüm alanında güvenli yapıların yükselmesine öncülük ediyor.

Med Arch Labaratuvar ve Kentsel Dönüşüm Firması Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Zeki Yıldırım, fuarda her yıl olduğu gibi bu yılda çok ilgi gördüklerini söyledi. Yıldırım, yaptığı açıklamada, stantlarını ziyaret eden vatandaşlara, beton ve çelik testleri hakkındaki bilgilendirmelerde bulunduklarını belirterek,  inşaatlarda özellikle beton ve çelik testlerinin mutlaka yapılması gerektiğini anlattıklarını belirtti.

2011 yılında uygulamaya giren Yapı Denetim Kanunu’yla birlikte artık malzeme kontrollerinin de yasal zorunluluk haline geldiğini dile getiren Yıldırım, açıklamasında şunları kaydetti;

“Yapı Denetim Kanunu uygulama yönetmeliğinde de açık açık bellidir. Her inşaatta bütün yapı malzemelerinin özellikle beton ve çelik testlerinin mutlaka yapılması gerekiyor. Yasanın yürürlüğe girmesiyle biz de bakanlıktan lisansımızı alarak laboratuvar olarak faaliyet göstermeye başladık. Bu yasa yürürlüğe girmeden önce beton kalitelerinde çok ciddi sıkıntılar vardı. Hatta yapı denetim kanunun uygulanmasıyla birlikte hemen sıkıntılar çözülmedi. Çok uzun bir süreç aldı. Bundan sonra beton agregasında hem beton üretiminde yüzde yüzün üzerinde kalite artışları meydana geldi. Bunu gururla söyleyebiliyoruz, bugün firma olarak gerçekten bizim sayemizde, bizim mücadelemizle hem üreticiyi hem müteahhidi bilinçlendirerek bugünkü seviyelere geldiğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz. Elbette ki kaliteli beton üreten firmalarımız vardı. Bizim bilgilendirmemiz ve tavsiyelerimizle kalitesi geride olanlar da bilinçlendirilerek beton kaliteleri artırıldı. Meslek örgütü faaliyetlerimiz de bilincin artmasında önemli etkendi. Hem üreticileri, hem müteahhitleri bilinçlendiren etkinlikler yapmamız kaliteyi çok yükseltti.”


Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 11:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet yıldırım
mehmet yıldırım - 9 yıl Önce

Sizleri böyle bir yerde görmek gurur verici daha iyi olmanın ötesinde başarılar

SIRADAKİ HABER

banner195