Title of a News Article

Gazeteciler cinayetini 3 ayakkabı izi çözecek

.

Gazeteciler cinayetini 3 ayakkabı izi çözecek
banner206

 ÜLKELERİNDEKİ iç karışıklıktan kaçarak Şanlıurfa'ya gelen ve 4 ay önce kentte haftalık 'Ayn Vatan' isimli gazeteyi çıkarmaya başlayan Suriyeli gazeteciler İbrahim Abdulkadir ile Firaz El Hamadi, dün birlikte kaldıkları evde boğazları kesilerek öldürülmüş olarak bulundu. Olayın ardından 24 Suriyeliyi gözaltına alan ancak daha sonra serbest bırakan polis, IŞİD'in infaz şekline benzer şekilde öldürülen gazetecilerin cinayetini evde bulunan 3 ayakkabı izinin sahibine ulaşarak çözmeye çalışıyor.

Suriyeli gazetecilerden İbrahim Abdulkadir, ülkesindeki savaşın şiddetlenmesi ile 2 yıl önce yakınları ile birlikte sınırı geçerek Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine sığındı. İbrahim Abdulkadir yaklaşık 6 ay önce kent merkezine geldi ve burada kendisi gibi Suriye'de gazetecilik yapan arkadaşı Firaz El Hamadi ile birlikte kiraladıkları evde kalmaya başladı ve 4 ay önce haftalık yayın yapan 'Ayn Vatan' gazetesini çıkarmaya başladı. Şanlıurfa'da kalan Suriyelilere dağıtımı yapılan gazetede, Suriye'deki gelişmeler ve özellikle yaşadıkları şehir olan Rakka'daki IŞİD'in faaliyetlerine ilişkin yayınlar yapan Hamadi ve İbrahim, bu sırada IŞİD'in katliamlarını duyuran 'Rakka sessizce boğazlanıyor' adlı grubuna da üye oldu.

 

EVDE BOĞAZLARI KESİLMİŞ OLARAK BULUNDU

Dün sabah, Suriyeli 2 gazeteciye ulaşamayan arkadaşları durumdan şüphelenerek, Abdulkadir ve Hamadi'nin yaşadığı Atatürk Mahallesi'ndeki evlerine gitti. Burada 2 gazeteciyi kanlar içerisinde bulanlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine eve gelen polis yaptığı incelemede gazetecilerin 2 ayrı odada, boğazları bıçakla gövdelerinden kopacak şekilde kesilerek öldürüldüğünü belirledi. 2 gazetecinin cesedi, olay yerinde yapılan inceleme sonrası otopsi için morga götürüldü.

 

24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından polis, Suriyeli gazetecilerin evlerine gelen Suriyeliler'in de aralarında bulunduğu iletişim halinde olduğu 24 kişiyi gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen 24 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Bu arada Suriyeli gazetecilerin öldürülmesinden önceki gece evde birlikte olduğu ileri sürülen Talas Surur'a ise ulaşılamadı.

 

3 AYAKKABI İZİ

Olayın ardından bölgedeki güvenlik ve mobese kayıtlarını titiz şekilde inceleyen polis, IŞİD'in infaz şekline benzer şekilde öldürülen Suriyeli gazetecilerin evlerinin olduğu bölgeye gelenleri mercek altına aldı. Şu ana kadar tespit edilen bazı şüpheli kişilere ilişkin araştırma yapıldığı öğrenilirken, Hamadi ve Abdulkadir'in cesetlerinin bulunduğu evde gözaltına alınan kişilerle de uyuşmayan kanlara basan 3 ayrı kişiye ait ayakkabı izi belirledi. Polis, bu izlerden şüphelilere ulaşmayı amaçladığı öğrenilirken, gazetecilerin öldürüldüğü ev ise mühürlenerek kapatıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2015, 07:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195