Title of a News Article

Gazeteciler telefondaki adama şaştı kaldı!...

Eyyübiye Belediyesi Başkan Vekili Necmeddin Sağlam, bugün Şanlıurfa’da görev yapan çok sayıda gazeteci ve muhabirle birlikte Eyyübiye ilçesinde kırsal bölgelerde ve bazı mahallelerde hazine arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları gezerek yerinde incelemelerde bulundu. Başkan Vekili Sağlam, biz kimsenin evini yıkmayız fakat hazine arazilerinin üzerine yapılan kaçak yapılara da karşı duruyoruz’ dedi.

Yeni kurulan bir belediye olan Eyyübiye Belediyesi, bugün farklı bir etkinliğe imza atarak, ilçedeki hazine arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları yerinde denetleyerek topluma ve kamuoyuna duyurulması açısından Şanlıurfa’daki birçok gazeteci ile birlikte sahaya inerek toplamda 300’ye yakın kaçak yapıyı yerinde tespit etti.

Eyyübiye Belediyesi Başkan Vekili Necmeddin Sağlam önderliğinde gerçekleşen kaçak yapıları yerinde denetleme programında, Başkan Yardımcıları Aziz Aslan, Mehmet Elgün ve birim amirleri de hazırda bulundu.

Eyyübiye ilçesine bağlı Küçükhan Köyü, Yenice Mahallesi, Selçuklu mahallesi gibi birçok mahallede hazine üzerine yapılan kaçak yapılarla ilgili Eyyübiye Belediyesi’nin mücadeleleri sürüyor. Bugün otobüs ile kaçak yapıların yapıldığı alanlara giden Belediye çalışanları ve gazeteciler, burada gece vakti birkaç saat içerisinde hazine arazileri üzerinde yapılan kaçak yapıları yerinde inceleyip kayıt altına aldılar.

Belediye Başkan Vekili Necmeddin Sağlam, Küçükhan Köyü’nde 1500 metre kare etrafı çevrili hazine arazisinin kimler tarafından işgal edildiği öğrenmek için duvarda yazılan telefon numarasına kendi telefonundan ulaşarak bir görüşme gerçekleştirdi.

İsmi belirlemeyen şahsı arayan Başkan Vekili Sağlam, kendisini normal bir vatandaş olarak tanıtıp, araziye alıcı olduğunu ifade etti. Sağlam, telefonla görüştüğü kişi ile pazarlık yaparak 100 bin Liraya olarak değeri biçilen hazine arazisine indirim yapılmasını istedi. Telefondaki şahıs ise sadece 5 bin Lira indirim yaparak, tapusu olmadığını ve hazine arazisi olduğunu belirterek en son 95 bin Liraya kendisine satabileceğini söyledi.

‘Köylüler bana, devlet ise sana ait’

Telefon görüşmesinde araziyi satan kişiye Başkan Vekili Necmeddin Sağlam, birkaç soru yönelterek, ‘Peki biz burada ev yaparsak belediye yıkmaz mı.? Sorusuna, telefondaki şahsın cevabı ise, ‘buradaki köylüler bir sorun çıkarırsa bana ait, devlet çıkarırsa sana ait demesi, herkesi şaşırttı. Kendisini alıcı olarak telefondaki kişiye tanıtan Başkan Vekili Sağlam, bu konuyu değerlendirip kendisine döneceğini ifade ederek telefon görüşmesini sonlandırdı.

Küçükhan Köyü’nde 147, ve Yenice, Yayla ve Selçuklu Mahallesi tespit edilen 120 kaçak yapıyla ilgili cezai işlemlerin başlatıldığını ve hukuk bürosu tarafından savcılığa verildiği söyleyen Sağlam, gereken yapılacaktır. Dedi. Şuana kadar ise kaçak yapıyla mücadelede, toplam 15 temel ve kaçak yapı Eyyübiye Belediye tarafından yıkımı gerçekleştirildi.

Yapılan incelemelerin ardından geçtiğimiz hem hazine arazisi hemde ağaçlık alan olan ve ağaçların kesilerek yapılan kaçak yapının yıkıldığı alana giden Eyyübiye Belediyesi Başkan Vekili Necmeddin Sağlam gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sağlam burada yaptığı açıklamasında; ‘Buradalar da arkadaşlarımız zor şartlar altında mücadele ederek buraları yıktılar. Burayı sizlere göstermemdeki amaç, fakır fukaranın on yıl, yirmi yıl, daha öncesinden yapılmış evlerin yıkımını yapmadığımızı bu son birkaç gün içerisinde gerek hazine arazisi işgal edilerek yapılmış olan yapılar ve gerekse gördüğünüz gibi bu bölgenin tek piknik alanı olan ormanlık yerler, burada yapılmış olan inşaatlarla ilgili ortaya koyduğumuzu kararlılığı göstermek amacıyla sizleri buraya getirdik.

Geçtiğimiz günlerde bir yıkım esnasında çıkan tatsız olaya da değinen Başkan Vekili Sağlam, sizleri buraya getirmemizin sebebi en azından bundan sonra yapılan yıkımlarla ilgili, yapmış olduğunuz haberlerde biraz daha insaflı, biraz daha etraflıca düşünülerek, buradaki bölge sakinlerini de düşünerek haber yaparsınız.’ Dedi.

Küçükhan Köyü’ndeki hazine arazileri üzerlerine yapılan kaçak yapıların tümünün yapsat işiyle uğraşan kişilere ait olduğunu belirten Sağlam, ‘Buraların tamamı yapsatçılar tarafından işgal edilmiş ve onlar tarafından derme çatma binalarla yapılarak, biran önce de elinden çıkarmak için yapılan yapılar. Biran önce bir fakir bulalım bunu hemen satalım ki biz aradan çıkalım gibi yapılmış olan yapılardır.’ Eğer ki bir yerde kaçak yapı varsa, hazine arazisi üzerine yapılmış bir kaçak yapı varsa, bu yapı ile ilgili bir tutanak tutmuşsak, tutanakların tamamını hukuk büromuza gönderiyoruz, hukuk büromuzda bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunuyor.’ Şeklinde konuştu.

Yaklaşık 3 saat süren inceleme gezisi sonrası gazeteciler ile birlikte öğlen yemeği yenilerek program sonlandırıldı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2014, 17:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
fehmi inci
fehmi inci - 10 yıl Önce

hak dediginiz yol açik olsun sayin baskanim..fakir olmak suç deyil sayin hak yiyen yapsatçilar biraz merhamet çocuklarimizin gelecegiyle oynamayin urfa mizi talan etmeyin

SIRADAKİ HABER

banner195